El Grup Municipal Demòcrata impulsa la redacció d’un Pla Estratègic de Recuperació d’Interiors d’Illa a l’Eixample

La regidora Francina Vila lamenta que el govern d’Ada Colau hagi paralitzat la recuperació d’aquests espais, i demana a l’executiu que la solució per la mobilitat i la promoció de la vida saludable no sigui promoure les superilles en la línia del “nyap” que s’ha implantat al Poblenou

 

El Grup Municipal Demòcrata ha impulsat avui la redacció d’un Pla Estratègic de Recuperació d’Interiors d’Illa a l’Eixample. La regidora adscrita a l’Eixample, Francina Vila, ha lamentat que el govern d’Ada Colau hagi paralitzat la recuperació d’aquests espais i ha demanat a l’executiu que la solució per la mobilitat i la promoció de la vida saludable no sigui promoure les superilles en la línia del “nyap” que s’ha implantat al Poblenou.

 

La Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat ha aprovat una proposició del Grup Municipal Demòcrata, que ha comptat amb els vots favorables també de C’s, ERC i el PP; l’abstenció dels partits del govern, BComú i PSC, i el vot en contra de la CUP; i que acorda:

 

  1. Que el govern impulsi la recuperació dels espais interiors d’illa per a ús ciutadà, prioritzant en el seu tractament l’increment de la massa vegetal en aquests espais.

 

  1. Que el govern elabori i presenti en el termini de 3 mesos, un Pla Estratègic de Recuperació d’Interiors d’Illa a l’Eixample, que tingui com a objectiu l’obertura de nous interiors d’illa, així com l’ampliació i millora dels ja existents.

 

La regidora Francina Vila ha exposat la preocupació del seu grup per la manca d’interès del govern per recuperar interiors d’illes i del verd en general, a un dels districtes més densos de la ciutat, l’Eixample. La iniciativa, a més, ha explicat Vila, “respon a una defensa ferma del model Cerdà, un model de creixement racional de la ciutat que aborda tant l’espai públic com privat, i en el que els interiors d’illes són contemplats com espais de transició entre l’espai públic i el privat; i que concep l’urbanisme com organisme viu que es capaç de donar resposta a les necessitats i usos de la ciutadania”. Per això, ha explicat Vila, “demanem un Pla Estratègic de Recuperació d’Interiors d’Illa a l’Eixample”. La regidora ha explicat que el seu grup no ha acceptat la proposta del Govern d’incloure els objectius que reclama el Grup Demòcrata amb el seu Pla en la mesura de Govern presentada a l’inici de la Comissió sota el títol de ‘Programa d’impuls de la infraestructura verda urbana’, “perquè en aquesta mesura menys d’un 3% del verd que tracten té a veure amb la recuperació d’illes de l’Eixample”.

 

Francina Vila ha assenyalat que tots els governs de la ciutat han executat i planificat interiors d’illa, i ha lamentat que l’actual executiu d’Ada Colau ho hagi paralitzat. Vila ha preguntat al govern “quina planificació deixen de cara la futur, quina serà la seva herència, quina és la seva política real respecte els interiors d’illa”, i ha afegit que “esperem que la resposta no sigui que la gran solució a la mobilitat i de promoció de la vida saludable sigui promoure les superilles, un nyap en el cas de Poblenou, i que ens temem que ho vulguin implementar a l’Eixample, en detriment d’altres propostes urbanístiques més solides i reconegudes internacionalment”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s