El Grup Demòcrata demana aplicar el model de gestió cívica en la cessió d’equipaments municipals esportius dels barris de Barcelona

Joaquim Forn presenta les iniciatives que el seu grup defensarà a les comissions de la setmana que ve, on demanarà al Govern Colau, entre d’altres, condemnar la turismefòbia; un compromís clar, sense evasives ni ambigüitats, amb el referèndum d’autodeterminació; que s’encarregui un estudi que valori el rescat dels tanatoris municipals; i impulsar la recuperació dels espais interiors d’illa

 

El Grup Municipal Demòcrata demana aplicar el model de gestió cívica en la cessió de equipaments municipals esportius dels barris de Barcelona. En una roda de premsa, el portaveu Joaquim Forn ha destacat diverses iniciatives que el seu grup defensarà a les comissions de la propera setmana, on demanarà al Govern d’Ada Colau, entre d’altres, condemnar la turismefòbia; un compromís clar, sense evasives ni ambigüitats, amb el referèndum d’autodeterminació; que s’encarregui un estudi que valori el rescat dels tanatoris municipals; i impulsar la recuperació dels espais interiors d’illa.

 

A la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports, defensarà una proposició que acorda: “Aplicar el model de gestió cívica en la cessió de equipaments municipals esportius dels barris de Barcelona a les entitats esportives de base, en els casos en què aquestes entitats siguin les principals usuàries d’aquests equipaments”.

 

El portaveu ha explicat que sovint entitats que gestionen equipaments municipals, quan hi ha concurs per nova concessió, queden apartades per la seva gestió (com ha passat amb el club Pedagògium, de Gràcia); per evitar-ho, en el passat mandat es van aprovar les bases de conceptualització de la gestió cívica, i es va elaborar conjuntament amb el teixit associatiu un conveni tipus de Gestió Cívica o Ciutadana, a partir del document de bases, aplicable tant en els casos de concurrència com el d’adjudicació directe.

 

A la mateixa Comissió es presentarà un Prec que demana “la retirada de l’actual campanya de Foment de la Lectura, que s’informi de la gènesi i del cost de la mateixa i que se’n programi una altra consensuada amb el sector del llibre de Barcelona”. Aquest petició la van formular ahir, en quan es va conèixer, el regidor Jaume Ciurana en considerar-la “frívola i infantiloide”, i també representants del sector del llibre. El govern d’Ada Colau en veure totes aquestes crítiques va decidir suspendre la part més polèmica de la campanya, l’enviament de llibre al president dels EUA, Donald Trump.  El portaveu Forn ha afirmat que la campanya és “errònia i equivocada”, i ha afegit que “en part el prec ja està acceptat, perquè el govern ha retirat la campanya, que potser diverteix a qui la promou, però no beneficia la lectura”. Forn s’ha mostrat sorprès de que ningú de l’ICUB no hagi sabut veure la inconveniència de la campanya. “Que té a veure enviar llibre a Donald Trump amb el foment de la lectura? Brometa fàcil, però la gent ha reaccionat amb més intel·ligència que el govern”.

 

A la Comissió d’Economia i Hisenda, Forn ha explicat que el seu grup presenta una proposició que insta el govern municipal a:

 

  1. Condemnar rotundament els fets violents ocorreguts el dia 5 de maig al barri del Poblenou després de la manifestació promoguda pel grup denominat “Ens plantem”.
  2. Aturar el discurs per part del Govern de la criminalització del sector turístic a la ciutat de Barcelona, tant pel que fa als sectors directes com indirectes que el conformen.
  3. Iniciar de forma immediata mesures específiques i concretes per tal de millorar la governança del turisme, la lluita contra l’activitat il•legal i la promoció d’un turisme de qualitat i sostenible.
  4. Fer arribar aquesta proposició de condemna i rebuig a tots els establiments que han estat víctimes d’aquestes accions violentes, així com als agents econòmics i socials que pertanyen al Comitè Executiu de Turisme de Barcelona”.

 

Forn ha demanat condemnar els fets que van tenir lloc divendres al Poblenou i ahir als entorns del Park Güell: “hi ha una campanya de turismefòbia, de vegades afavorides pel govern municipal”. El portaveu ha explicat que ahir, acompanyat del regidor adscrit a Sant Martí, Raimond Blasi, i de diversos consellers municipals, va visitar els hotels que van patir als atacs. Els responsables d’aquests establiments van expressar la seva sorpresa pel poc recolzament que han rebut per part de l’Ajuntament que encapçala Ada Colau.

 

A aquesta mateixa Comissió també es formularà la següent pregunta: “Des de l’inici de l’aprovació de la taxa que grava els costos de detecció i inspecció dels pisos buits, quantes inspeccions s’han realitzat fins a dia d’avui? Quants habitatges buits susceptibles de ser gravats per la taxa s’han detectat? Quants expedients s’han tramitat (desglossant entre expedients incoats i requeriment obert)? Quants d’aquests expedients incoats han estat a grans tenidors i quants a particulars? i quant s’ha recaptat fins a dia d’avui per aquesta taxa? Preguem que se’ns faciliti resposta per escrit durant el transcurs de la Comissió”.

 

A la Comissió de Presidència, el Grup Municipal Demòcrata ha demanat la compareixença del quart tinent d’alcaldia i responsable de Drets de la Ciutadania perquè el govern expressi el seu suport al referèndum d’autodeterminació de Catalunya. “Cal un compromís clar, no volem evasives ni els discursos ambigus als que ens tenen acostumats Barcelona en Comú i Ada Colau”, ha reclamat Forn, que ha recordat que, “tot i el compromís de l’alcaldessa de fer una consulta, Barcelona està pendent  d’entrar a l’AMI”.

 

La proposició que defensarà el grup en aquesta comissió acorda: “Que s’encarregui un estudi independent que valori el cost i els possibles avantatges econòmics del rescat d’un o més tanatoris de titularitat municipal, en el que s’incloguin els costos indemnitzatoris de l’operació, la posició de sortida en que el rescat situaria d’inici un nou operador públic, l’efectivitat de la mesura de cara al trencament de l’oligopoli existent i el foment de la competència, i la situació laboral en que quedarien els treballadors de les possibles concessions objecte del rescat”. Forn ha reclamat al govern que estudiï totes les opcions per assolir l’objectiu d’abaratir el servei i ha afegit que “la possibilitat del rescat, desatesa inicialment pel govern,  és possible i no es port deixar de banda”.

 

També, ha informat Forn, es presentarà un Prec per tal que el govern municipal informi de les accions preventives que es duen a terme per tal de disminuir el nombre de furts a la ciutat de Barcelona. Forn ha destacat que hi ha hagut un augment del 4,8%, “és un augment important, que trenca tendència dels darrers anys,  i ens preocupa”.

 

El Grup Municipal Demòcrata presenta a la Comissió d’Ecologia Urbana i Mobilitat un Prec que demana “Que el govern informe sobre el grau d’acompliment dels vuit punts que preveia la Mesura de govern presentada a la Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de 27 de novembre de 2015, ‘Proposta d’acord per a la redacció d’un Protocol per evitar l’aprovació del planejament per “silenci administratiu”, i doni compliment específic al punt 6 de la mateixa, segons la qual es crearia un espai de treball amb presència dels Grups Municipals i tots els Col·legis professionals amb competències en planejament urbanístic, per acordar l’esmentat Protocol.

 

Forn ha explicat la proposició que el seu grup presentarà, que  acorda:

  1. Que el govern impulsi la recuperació dels espais interiors d’illa

per a ús ciutadà, prioritzant en el seu tractament l’increment de la massa vegetal en aquests espais.

  1. Que el govern elabori i presenti en el termini de 3 mesos, un Pla Estratègic de Recuperació d’Interiors d’Illa a l’Eixample, que tingui com a objectiu l’obertura de nous interiors d’illa, així com l’ampliació i millora dels ja existents.

 

Forn ha assenyalat que “en anteriors mandats, i sota diferents governs, s’havia treballat molt per la recuperació dels espais interiors d’illa per a ús ciutadà, però l’actual govern no hi creu i ha paralitzat la recuperació dels interiors d’illa”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s