Forn destaca que l’auditoria a la gestió de l’IMI durant el Govern Trias conclou que els preus de les factures pendents són dins dels marges de mercat

El portaveu del Grup Municipal Demòcrata qualifica de “miserable” la filtració interessada i amb dades errònies que el Govern ha fet del document dos dies abans de celebrar el Consell Rector de l’Institut  

 

El portaveu del Grup Municipal Demòcrata, Joaquim Forn, ha destacat que l’auditoria que sobre la gestió de l’Institut Municipal d’Informàtica (IMI) durant els govern de Xavier Trias va encarregar l’actual Ajuntament ha conclòs que els preus de les factures pendents de pagament són raonables i estan dins dels marges de mercat. Joaquim Forn ha qualificat de “miserable” la filtració interessada i amb dades errònies que el Govern ha fet del document dos dies abans de celebrar el Consell Rector de l’Institut, en un nou menyspreu als grups polítics.

 

Demà dijous, el Consell Rector de l’IMI analitzarà el contingut de l’auditoria que sobre la gestió d’aquest institut durant el mandat de l’Alcalde Xavier Trias va encarregar el Govern d’Ada Colau a inicis de l’any passat. Tot i que el Grup Municipal Demòcrata va rebre ahir la documentació corresponent als temes que s’han de tractar en la reunió, pel que fa a aquest punt de l’auditoria no es va enviar res, i es va traslladar als grups que l’expedient estava a la seva disposició només per a consulta als despatxos de Secretaria General.

 

Ahir mateix, representants del grup Demòcrata van visitar secretari i van poder llegir l’auditoria. La investigació, després d’analitzar els preus dels Serveis Tecnològics realitzats durant els anys 2014 i 2015 que se sostenien a través de 9 factures que ascendien a un total d’1,4 milions d’euros, conclou “que el preu dels Serveis Tecnològics Objecte d’Anàlisi  és raonable en base a les referències comparables analitzades”. L’auditoria especifica que bona part dels serveis prestats “es troben per sota o dins del rang del preu mitja ponderat  per hora de les Ofertes i Plecs Comparables dels Serveis Tecnològics objecte d’Anàlisi Relacionats amb Desenvolupaments Tècnics i amb Consultoria”. També indica que en el cas dels serveis amb un preu “superior al rang de preus mitjans ponderats per les hores de dedicació de cada perfil de les Ofertes i Plecs Comparables en podria ser la causa la diferent involucració en hores dels serveis professionals”; i continua “hem comprovat que, en cap cas el preu mitjà dels serveis Tecnològics Objecte d’Anàlisi Relacionats amb desenvolupaments tècnics i amb Consultoria, supera el preu màxim per al perfil de cap d’equip de les Ofertes i Plecs comparables, respectivament”.

 

No obstant això, el Govern municipal filtra de manera interessada l‘auditoria al diari “El Periòdico”, que avui publica que a partir dels treballs finalitzats per l’auditoria es conclou que hi ha via un sobrepreu en les factures pendents de l’IMI de 400.000 euros. I ho fa 48 hores abans de la reunió del consell Rector de l’IMI, i sense que els grups hagin tingut un accés complet a l’expedient.

 

A parer de Joaquim Forn, “aquesta manera de procedir és ben miserable, i retrata al Govern que avui té Barcelona”. Per a Forn, “després d’un any i mig d’investigació i auditories fallides, en que el Govern Colau no ha deixat mai d’instigar amb maledicències i mitges veritats contra el Govern de Trias, les feines conclouen que no hi ha hagut sobrecostos, ni desviació de diners, ni res de res en la gestió de l’IMI; només hi ha factures pendents de pagament, que es corresponen amb serveis realitzats, a un preu raonable i ajustat als del mercat, i que si s’han trigat tant amb resoldre ha estat pel canvi de Govern després de les eleccions de maig de 2015, i per l’obsessió del Govern de Barcelona en Comú de perseguir, menystenir i atacar la feina realitzada durant el mandat de l’Alcalde Trias .”

 

 

 

Barcelona, 10 de maig de 2017

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s