El Grup Municipal Demòcrata de Sant Martí demana condemnar els atacs vandàlics contra establiments hotelers del Poblenou

El Grup Municipal Demòcrata negocia una Declaració Institucional que es presentarà al consell Plenari del districte de Sant Martí

El passat divendres al vespre la plataforma ‘Ens Plantem’ va convocar una manifestació al barri del Poblenou, al districte de Sant Martí, per mostrar els seu rebuig a la “massificació turística”. La concentració va concloure amb greus aldarulls i l’atac a dos hotels de la zona amb pots de fum i altres objectes llançats per persones no controlades. Davant aquests fets, el Grup Municipal Demòcrata, que va condemnar els fets a través de la seva portaveu adjunta, Sònia Recasens, el mateix dissabte, presentarà al Consell Plenari del districte de Sant Martí, que se celebra demà dimecres, una Declaració Institucional que acorda:

 

“Atès que el passat divendres 5 de maig es van produir diversos atacs contra establiments hotelers del Poblenou durant una manifestació contra el turisme.
Atès que en democràcia totes les idees són legitimes sempre i quan es defensin des del debat ideològic i pacíficament.
Atès que els fets de la manifestació consistents en pintar façanes, tirar pots de fum (o fins i tot pretendre tirar-los dins dels establiments) o colpejar i trencar aparadors i vidres de l’entrada ens repugnen com a forma d’acció política.

 

El Districte de Sant Martí acorda:

Condemnar rotundament els fets violents que el dia 5 de maig van tenir lloc al Poblenou després de la manifestació promoguda pel grup autoanomenat ‘Ens plantem’. Reiterar el compromís democràtic de tots els partits polítics per defensar qualsevol idea només des del debat ideològic i sense cap tipus de violència, ni intimidació.

Fer arribar aquesta declaració de condemna i rebuig a tots els establiments que han estat víctimes d’accions violentes, així com al col·lectiu ‘Ens plantem’.”

 

El regidor adscrit al districte de Sant Martí, Raimond Blasi, ha condemnat l’actitud vandàlica de determinats col·lectius “que no representen el tarannà de la ciutadania” i ha afegit que “el que és pitjor es que actes com aquests  puguin trobar cobertura en l’actitud del govern tant municipal com del districte justificant-ho com un acte reivindicatiu”. A parer de Blasi el govern d’Ada Colau ha afrontat els fets amb tebiesa, dos tuis del tinent d’alcalde en sentit contraposats, un lamentant els fets i l’altre justificant-los.

 

Blasi ha destacat la importància del sector turístic com a generador d’activitat econòmica per la ciutat i ha reclamat a l’executiu municipal deixi de criminalitzar-lo i emprengui accions i mesures per regular-lo.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s