El Grup Municipal Demòcrata avisa el Govern Colau que si no lliura la llicència a l‘Hotel de Drassanes incorrerà en delicte de prevaricació

Joaquim Forn exposa que el respecte a la seguretat jurídica i el compliment de la llei són imprescindibles en l’acció política a l’Ajuntament, retreu a l’executiu que les seves obsessions demagògiques i doctrinàries poden perjudicar greument les arques municipals i exigeix que actuï d’ofici l’Oficina de Transparència i Bones Pràctiques que dirigeix Joan Llinares

 

El Grup Municipal Demòcrata ha avisat avui el Govern que encapçala Ada Colau que si no lliura la llicència a l’Hotel de Drassanes incorrerà en un delicte greu de prevaricació. El portaveu del Grup, Joaquim Forn, ha explicat que el respecte a la seguretat jurídica i el compliment de la llei són imprescindibles en l’acció política a l’Ajuntament, ha retret a l’executiu que les seves obsessions demagògiques i doctrinàries poden perjudicar greument les arques municipals, i ha exigit que actuï d’ofici l’Oficina de Transparència i Bones Pràctiques que dirigeix Joan Llinares.

 

Segons publica avui el diari “La Vanguardia”, el Govern municipal estaria bloquejant la concessió de la llicència per a la construcció d’un hotel a les Drassanes tot i que ja té els informes favorables de totes les instàncies administratives pertinents i la documentació en regla. Joaquim Forn ha assenyalat avui que l’atorgament d’una llicència de construcció és un procediment reglat, condicionat al compliment de la normativa i de terminis en la resposta de l’administració. “Si l’Ajuntament no compleix aquests terminis sense cap tipus de justificació, el responsable del bloqueig estaria incorrent en un delicte greu de prevaricació, i també tindria repercussions en l’economia del consistori, ja que el perjudicat tindria dret a rebre indemnitzacions molts quantioses”, ha indicat Forn. “Si és així, estaríem davant d’un cas intolerable, de greu perjudici per la ciutat i l’interès general, sobre el qual caldrà exigir l’assumpció de responsabilitat polítiques”, ha insistit el portaveu del Grup Municipal Demòcrata.

 

A parer de Forn, “el respecte al compliment de la llei i la garantia de la seguretat jurídica és fonamental en el joc democràtic entre administrador i administrat; si això salta pels aires, és tot el sistema que salta pels aires. L’Ajuntament ha de complir la norma, i deixa de banda les obsessions demagògiques i doctrinàries de qui governa; precisament per això hi ha lleis”. “No es tracta de si hi ha un hotel més o un hotel menys, aquesta no és la qüestió, es tracta del compliment de la norma i de l’exigència de garantir seguretat jurídica”, ha reblat el portaveu.

 

Joaquim Forn ha reclamat l’actuació d’ofici de l’Oficina de Transparència i Bones Pràctiques de l’Ajuntament, que dirigeix Joan Llinares, per “determinar qui està actuant de manera no ajustada a llei i poder acordar l’assumpció de responsabilitats polítiques per tot aquest despropòsit”. “Denunciem que el govern Colau està governant exclusivament per a determinats col·lectius d’ideologia molt determinada; denunciem que el govern Colau, de forma reiterada està atorgant llicències i prenent decisions des del ‘clientelisme’, fet que condemnem perquè ens porta a l’actitud que es donaven en èpoques predemocràtiques”, ha conclòs Forn.

 

 

 

 

Barcelona, 3 de maig de 2017

 

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s