Mercè Homs considera “inadmissibles i una presa de pèl” les ‘millores puntuals’ a la Via Laietana anunciades pel govern d’Ada Colau

La regidora del Grup Municipal Demòcrata reclama a l’executiu municipal que emprengui aquest mandat la reforma integral d’aquesta emblemàtica via, tal i com també demanden veïns i comerciants de la zona

 

La regidora del Grup Municipal Demòcrata i presidenta del Consell de Districte de Ciutat Vella, Mercè Homs, ha considerat “inadmissibles i una presa de pèl” les ‘millores puntuals’ a la Via Laietana anunciades aquest matí pel govern d’Ada Colau. Mercè Homs ha reclamat a l’executiu municipal que emprengui aquest mandat la reforma integral d’aquesta emblemàtica via, tal i com també demanden veïns i comerciants de la zona.

 

El Govern d’Ada Colau ha anunciat avui  que invertirà 2 milions d’euros en aquest mandat per fer actuacions de millora “puntuals” de la Via Laietana. A parer de la regidora del Grup Demòcrata aquest anunci és “inadmissible i una presa de pèl” perquè “no deixen de ser mesures que ja s’havien previst en el passat mandat”.

 

Homs ha criticat que després de dos anys de govern tot just anunciïn coses que ja estaven previstes, i ha recriminat l’executiu municipal per no emprendre “el que està claríssim que cal fer: la reforma integral de la Via Laietana”. Homs ha assenyalat que les mesures que es van emprendre en l’anterior mandat apuntaven cap a la reforma integral. “La petició de reforma integral d’aquesta important via la demanen també les associacions de comerciants (avui mateix han emès un comunicat exigent la remodelació) i els veïns de la zona”, ha insistit Mercè Homs.

 

La regidora ha denunciat aquest retard i que l’anunci fet avui no és el que s’esperava: “han passat dos anys des de que governen i no deixa de ser una presa de pèl en tota regla”.

 

Mercè Homs ha recordat que el Govern de l’Alcalde Xavier Trias va deixar tot llest per a la reforma d‘aquest carrer tan emblemàtic després d’eliminar els autocars turístics, rehabilitar la plaça Ramon Berenguer, el ‘triangle’ Comtal i el carrer Sant Pere Més Baix, entre altres accions. I ha recordat que, a proposta del seu Grup municipal, el Plenari del districte de Ciutat Vella del mes de desembre de 2015 va aprovar per unanimitat una Proposició que acordava instar el Govern d’Ada Colau a iniciar la redacció del projecte de Via Laietana amb un procés participatiu ampli i que tindria en compte la memòria històrica d’aquest carrer. Homs també ha recordat que el programa electoral de CiU per aquest mandat 2015-2019 ja incorporava el projecte de remodelació de la Via Laietana. “Sota el mandat de Xavier Trias es va deixar tot a punt per abordar la qüestió de la reforma integral: es van treure els autocars turístics que generaven molts problemes de mobilitat; vam fer més amables pels vianants les ‘desembocadures’ d’alguns dels carrers més utilitzats per accedir o marxar de la Via Laietana, com la Plaça Ramon Berenguer, el ‘triangle’ del carrer Comtal, els inicis dels carrers Sant Pere Més Alt i Sant Pere Més Baix, o el carrer Salvador Aulet”, ha conclòs Mercè Homs.

 

 

 

 

Barcelona, 2 de maig de 2017

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s