Joaquim Forn denuncia que el Govern Colau ha eliminat la línia de Bus per la Diagonal per por a que es demostri que el tramvia no hi té cap sentit

El portaveu del Grup Municipal Demòcrata crítica la presentació de la mesura de govern ‘Procés d’informació i debat de la V fase de la nova xarxa de bus’, que ha qualificat “d’anecdotari”, i ressalta que no hi figuri cap concreció sobre la data de finalització

 

El portaveu del Grup Municipal Demòcrata, Joaquim Forn, ha denunciat avui que el Govern que encapçala Ada Colau ha eliminat la línia de Bus D30 per la Diagonal  per por a que es demostri que el tramvia no hi té cap sentit. Joaquim Forn ha criticat la presentació d’una mesura de govern sobre la implantació de la nova xarxa de Bus, que ha qualificat “d’anecdotari”, i ha ressaltat que no hi figuri cap concreció sobre la data de finalització.

 

L’executiu municipal ha presentat aquest matí al Consell Plenari la mesura de govern ‘Procés d’informació i debat de la V fase de la nova xarxa de bus’. El portaveu del Grup Municipal Demòcrata, Joaquim Forn, ha expressat la seva decepció amb la mesura, que ha qualificat “d’anecdotari” de les reunions que han celebrat a les seus dels districtes amb veïns. “Moltes pàgines explicant el procés i molt poques concrecions de com pensen millorar la xarxa de transport públic en superfície”, ha afirmat Forn, que ha rebutjat la mesura.

 

Forn ha denunciat la falta de concreció de la mesura, “han passat dos anys de govern Colau i el projecte de la Nova Xarxa que hauria d’estar enllestit, encara no té una data de finalització”. El portaveu ha recordat que en el passat mandat es va deixar enllestida la quarta fase, que va patir un important retard,  i no se sap quan acabarà la seva total execució de la nova Xarxa de Bus.

 

Amb aquest projecte s’elimina la línia D-30, una línia que havia de connectar la plaça de les Glòries amb la Zona Universitària amb autobusos elèctrics. “Fan desaparèixer aquesta línia, amb deslleialtat, perquè s’han entestat a fer passar un tramvia per la Diagonal”, ha denunciat Forn, que ha insistit que la connexió del tramvia per la Diagonal és un projecte sense consens polític ni tècnic i que impedeix a molts milers de ciutadans disposar d’una línia de bus més ràpida i eficient. “Vostès prefereixen no executar-la, no fos cas que es demostrés que la construcció del tramvia no té cap sentit. Avui la D-30 podria estar en funcionament i vostès s’hi neguen”, ha afirmat el regidor.

 

El portaveu també ha criticat que el govern afirmi que s’han fet inversions mai vistes: “on s’han fet?”, s’ha preguntat. Joaquim Forn ha explicat que sota el mandat de l’alcalde Trias, en plena crisi, hi havia 808 busos en circulació, i es va arribar als 834 busos a final de mandat; fruit d’un acord pressupostari amb PSC, avui soci de l’actual govern. Avui, en dia laborable, hi ha exactament els mateixos busos que fa 2 anys, quan la demanda ha augmentat gairebé un 10%. “Ens parlen de la millora de la demanda, però no són capaços de fer les inversions necessàries per mantenir les freqüències”. Forn ha preguntat al govern sobre la pèrdua de velocitat comercial de la xarxa de bus en els dos darrers anys.

 

Després de dos anys de govern d’Ada Colau, Joaquim Forn ha criticat que “els canvis que prometien no es veuen per enlloc i el transport públic a la ciutat ha empitjorat notablement”.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s