Forn demana a Colau que rectifiqui i no aturi les obres a Glòries, que deixi d’empetitir Barcelona i de governar contra la gent

El portaveu del Grup Municipal Demòcrata defensa que “estem davant d’un problema de gestió de l’obra i de lideratge a l’hora d’afrontar les dificultats que hi han aparegut”, i avisa que si l’executiu municipal no accepta el que avui s’ha aprovat per majoria promourà la constitució del Ple com a Junta General d’Accionistes de BIMSA per obligar-lo

 

El portaveu del Grup Municipal Demòcrata, Joaquim Forn, ha demanat a l’executiu que encapçala Ada Colau que rectifiqui i no aturi les obres a la plaça de les  Glòries, que deixi d’empetitir Barcelona i de governar contra la gent. Joaquim Forn ha defensat que “estem davant d’un problema de gestió de l’obra i de lideratge a l’hora d’afrontar les dificultats que hi han aparegut”, i ha avisat que si l’executiu municipal no accepta el que avui s’ha aprovat per majoria promourà la constitució del Ple com a Junta General d’Accionistes de BIMSA per obligar-lo.

 

Després de la decisió del govern d’Ada Colau de resoldre el contracte de les obres del túnel de Glòries sense el consens polític, els grups municipals a l’oposició, excepte la CUP, han decidit dedicar les seves proposicions al Consell Plenari a debatre sobre aquest tema. El Grup Municipal Demòcrata ha reclamat refermar la majoria de l’Ajuntament en contra la decisió de resoldre el contracte de les Glòries.

 

En la seva intervenció, Joaquim Forn ha explicat que “ens trobem davant una situació extraordinària per les decisions preses pel govern els darrers dies sobre les obres de la Plaça de les Glòries i del mal que està fent aquest govern a la ciutat”. El portaveu del Grup Municipal Demòcrata ha explicat que el govern Trias va impulsar el projecte de les Glòries, un projecte de ciutat cabdal i transformador i ha afirmat “n’estem orgullosos d’haver-lo impulsat, perquè sorgeix de l’acord ciutadà”.

 

El portaveu del Grup ha explicat que “ens trobem amb una empresa constructora, que va guanyar el concurs amb una baixa econòmica important, com totes les que s’hi van presentar, que ara es troba que no pot complir amb el contracte; però el govern en comptes d’exigir el compliment del contracte,  ofereix a l’empresa la sortida més fàcil: la rescissió del contracte”. A parer de Forn es pren aquesta decisió “perquè el govern rebutja aquest projecte, no vol fer la segona fase dels túnels i és absolutament incapaç de gestionar aquests obres, tal i com demostra, la situació en la que ens trobem avui”, i ha denunciat que  “pretenen que avalem una decisió política fonamentada en una obsessió: aturar un projecte cabdal per la ciutat, empetitir Barcelona, al cost que sigui. Doncs des del Grup Municipal Demòcrata diem no”. Forn ha reclamat al govern “deixar de jugar amb la ciutat com si fos un banc de proves de la seva ideologia. Prou de jugar amb la dignitat i compromisos de veïns i veïnes, de jugar amb els diners públics, hipotecant la ciutat a pagar les indemnitzacions fruit de sentències que gràcies a la seva inoperància, ens vindran als propers anys”.

 

Joaquim Forn ha denunciat que “plenari rere plenari, comissió rere comissió, ens trobem acords absurds basats en informes surrealistes, i convocatòries de Comissions que tenen per únic objectiu que li aplaudim les seves genialitats”, i ha advertit que els grups municipals tenen la possibilitat de demanar formalment que el Consell Plenari es constitueixi en Junta d’accionistes de BIMSA i es posicioni com a tal, sobre aquest assumpte. “Abans, però, tenen una última oportunitat de rectificar, de mostrar cert respecte per la democràcia representativa”, ha dit el portaveu del Grup Demòcrata, tot reclamant respecte al Compromís per Glòries de 2007.

 

Forn ha defensat que l’obra de les Glòries “es va licitar i adjudicar de forma impecable, d’acord amb tots els protocols legals”; per tant, “estem davant d’un problema de gestió de l’obra i de lideratge a l’hora d’afrontar les dificultats que hi han aparegut”.  Forn ha explicat que el govern atribueix els retards a l’empresa i és evident que l’empresa litigarà respecte aquestes assignacions de responsabilitat pels retards. “Amb la seva decisió, condemnen la ciutat a tenir aturades les obres almenys un any més”

 

El portaveu del Drup Demòcrata ha recordat que en data de 23 de març de 2016, la Direcció d’obra va emetre un “Informe sobre l’ampliació del Termini d’execució de les obres”, en el que s’assenyalaven ja els primers retards en una activitat crítica. A partir d’aquella data, la Direcció d’Obra va anar informant setmanalment d’aquests retards. “Avui, 13 mesos després de tenir els informes advertint d’aquests endarreriments en l’obra respecte allò programat, els preguntem: què ha fet el govern durant aquests 13 mesos?”, ha dit. Segons Forn, “un govern responsable i capaç hagués donat instruccions a BIMSA per pal·liar els primers retards, però va generar un ambient de desconfiança entre els tècnics i els executors de l’obra, perquè són incapaços de liderar i gestionar aquesta ciutat”.

 

Per a Forn, darrera el ‘no volem obres faraòniques’ esgrimit pel govern Colau hi ha el ‘som incapaços de gestionar la complexitat’; i ha criticat que “l’únic compromís polític que s’està fent realitat és el del decreixement, perquè sempre que poden, aturen i empetiteixen Barcelona”. “A Glòries, vostès ens imposen una nova paralització. Una nova moratòria. Una nova aturada. Una nova mostra d’incapacitat d’actuar, de decidir, de gestionar, de governar. Un nou càstig als veïns de la ciutat. Per això volien governar Barcelona? És això el que han vingut a fer? Posats a aturar coses, els convido a abandonar la mandra i posar-se a governar a favor de la gent i no en contra”.

 

Joaquim Forn ha anunciat el vot favorable del seu grup a les 4 iniciatives sobre les obres de Glòries, que han estat aprovades amb els vots favorables del Grup Demòcrata, C’s, ERC i PP. La proposició del Grup Demòcrata acorda:

 

“1.            Ratificar el posicionament majoritari dels grups municipals en contra de la proposta d’acord presentada pel govern municipal de resolució del contracte signat el 31 de març de 2015 entre Barcelona d’Infraestructures Municipals , SA i Comsa, SAU, Copisa Constructora Pirenaica, SA; Benito Amó e Hijos, SAU, Romero Gamero, SAU ( ROGASA), Unió Temporal d’Empreses Llei 28/1982, de 26 de maig, expressat en la Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat extraordinària del dia 24 d’abril del 2017.

 

  1. Aturar en conseqüència, la resolució del contracte esmentat, fins a consensuar amb els partits polítics i el veïnat afectat, una solució definitiva per evitar l’allargament de les obres de construcció del túnel de Glòries.”

 

 

Barcelona, 28 d’abril de 2017

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s