Forn demana ratificar al Ple la majoria en contra de la decisió del govern Colau de resolució del contracte de les obres a Glòries

El portaveu del Grup Municipal Demòcrata considera que és una decisió irracional, que no compta amb el consens polític i que els experts creuen que no és la millor opció

 

Al Consell Plenari de divendres el Grup Municipal Demòcrata presentarà també dos precs, el primer demana al primer tinent d’alcalde un canvi d’actitud en la seva manera de fer, i un altre sobre l’ordenança de terrasses

 

El portaveu del Grup Municipal Demòcrata, Joaquim Forn, demanarà al Consell Plenari del poper divendres mitjançant una proposició, ratificar la majoria en contra de la decisió del govern municipal de resolució del contracte de les obres del túnel de Glòries. Forn, que ha ofert una roda de premsa per presentar les iniciatives que el seu grup defensarà al Consell plenari, considera que és una decisió irracional, que no compta amb el consens polític i que els experts creuen que no és la millor opció. Al plenari, el Grup Municipal Demòcrata presentarà també dos precs, el primer demana al primer tinent d’alcalde un canvi d’actitud en la seva manera de fer i un altre sobre l’ordenança de terrasses.

 

Joaquim Forn ha iniciat la seva intervenció trametent, en nom de tot el grup, la seva felicitació a l’alcaldessa Ada Colau, que aquest matí ha estat mare per segona vegada. Forn ha explicat que inicialment el seu grup havia presentat una proposició que reclamava  realitzar una consulta ciutadana sobre la Superilla del Poblenou; però finalment s’ha apostat per presentar-ne una, per via d’urgència que els grups hauran d’apreciar, que reclama refermar la majoria de l’Ajuntament en contra la decisió de resoldre el contracte de les Glòries. ”Les obres de la plaça de les Glòries són molt importants per la ciutat i els perjudicis de la seva paralització no són menors”, ha dit Forn.

 

A parer de Joaquim Forn, hi ha “massa incògnites” i considera que la decisió de resoldre el contracte és “irracional, els experts diuen que no és la millor opció i no compta amb el consens polític”, per tot això, ha dit que “cal refermar la majoria del plenari, que és la junta d’accionistes de les empreses municipals”.  Per al portaveu del Grup Municipal Demòcrata, “qualsevol decisió política que es prengui sobre les Glòries té transcendència en la ciutat, els veïns i també en els treballadors”, i ha expressat la seva preocupació per la dinàmica del govern Colau, “que és incapaç de tirar endavant grans projectes de ciutat, sinó que els aturen”.

 

La proposició que se sotmetrà a votació acorda:

 

“1.            Ratificar el posicionament majoritari dels grups municipals en contra de la proposta d’acord presentada pel govern municipal de resolució del contracte signat el 31 de març de 2015 entre Barcelona d’Infraestructures Municipals , SA i Comsa, SAU, Copisa Constructora Pirenaica, SA; Benito Amó e Hijos, SAU, Romero Gamero, SAU ( ROGASA), Unió Temporal d’Empreses Llei 28/1982, de 26 de maig, expressat en la Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat extraordinària del dia 24 d’abril del 2017.

 

  1. Aturar en conseqüència, la resolució del contracte esmentat, fins a consensuar amb els partits polítics i el veïnat afectat, una solució definitiva per evitar l’allargament de les obres de construcció del túnel de Glòries.”

 

Joaquim Forn ha explicat que el president del grup, Xavier Trias, formularà un prec, dirigit al tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello (que en absència d’Ada Colau presidirà el Consell Plenari), sobre una qüestió de “forma i d’estil que ens preocupa”. “Durant el mandat s’han viscut moments de tensió i de desaire entre el primer tinent i diversos regidors/es de tots els grups de la oposició, una situació que es va repetir la setmana passada a diferents comissions”, ha dit Forn, i “no acceptarem que es repeteixen aquestes actuacions de manca de respecte cap a nosaltres i també a la resta de grups. El tinent d’alcalde no es pot queixar de la durada de debats que interessen els ciutadans. Volem canvi d’actitud i de manera de fer”, ha dit el portaveu. El prec, concretament, demana: “Que el Primer Tinent d’Alcalde Gerardo Pisarello rectifiqui i es comprometi a mantenir la conducta exigible en un servidor públic que inclou l’escolta i respecte als membres de l’oposició”.

 

Raimond Blasi presentarà un altre prec que reclama: “Que el govern municipal treballi de manera efectiva amb els actors implicats i els grups municipals per donar compliment a les diverses iniciatives presentades i aprovades en Comissió i en Plenari en relació a la revisió de l’Ordenança de Terrasses i deixi de promoure la confrontació amb el sector de la restauració, com ara aprovant ordenacions singulars sense el consens necessari”. El portaveu ha criticat la  indefinició de l’executiu al voltant de l’ordenança de terrasses, que tant criticaven. “Després de dos anys de  govern i quan ja comença el període àlgid d’ocupació dels carrers i places de la ciutat amb l’arribada del bon temps, i el més calent es a l’aigüera, són decisions que van en contra l’activitat econòmica”.

 

Al Consell Plenari de divendres el govern presentarà una mesura de Govern sobre el “Procés d’informació i debat de la Fase V de la Nova Xarxa de Bus a Barcelona”. Joaquim Forn ha expressat la seva decepció amb aquesta mesura. El portaveu ha explicat que sota el mandat de Xavier Trias es van acabar tres fases i se’n va deixar una d’embastada, que el govern actual va fer entrar en funcionament amb retard, i ara anuncien la cinquena per la tardor de 2018.  Forn ha criticat la desaparició la D30, la línia de bus que havia de transcórrer per tota la Diagonal i donar servei a més de 80.000 persones, a l’espera d’una tramvia que no té consens polític, tècnic ni veïnal, “és una irresponsabilitat enorme”.

 

Forn ha recordat que al darrer plenari es va aprovar la creació d’una Comissió d’Estudi per analitzar i consensuar la millor opció per connectar amb transport públic l’Avinguda Diagonal, inclosa la integració de la D30 en la Nova Xarxa de Bus totalment implantada. “Però encara no s’ha creat”, ha denunciat Forn, que ha expressat el seu rebuig a l’informe i a la desaparició de la D30.

 

 

Barcelona, 26 d’abril de 2017

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s