Xavier Trias demana Ada Colau que prengui decisions per arribar a un acord definitiu amb els treballadors del metro i evitar noves vagues

El president del Grup Municipal Demòcrata considera que aquesta nova aturada al metro és una “injustícia” pels ciutadans i retreu al govern que només aconseguís evitar la vaga quan s’havia de celebrat el Mobile Congress

 

El president del Grup Municipal Demòcrata, Xavier Trias, ha valorat aquest matí la nova convocatòria de vaga dels treballadors de Metro, que a partir d’avui han convocat aturades tots els dilluns en diferents franges horàries. Xavier Trias ha demanat a l’alcaldessa Ada Colau que prengui decisions per arribar a un acord definitiu amb els treballadors del metro i evitar noves vagues. El president del Grup Municipal Demòcrata considera que aquesta nova aturada al metro és una “injustícia” pels ciutadans, i retreu al govern Colau que només aconseguís evitar la vaga quan s’havia de celebrat el Mobile World Congress (MWC).

 

Per a Xavier Trias, aquesta nova vaga que afecta els ciutadans, i que sembla que durarà, és una “injustícia”. El president del grup Demòcrata ha assenyalat que no està a favor que hi hagi vagues que perjudiquen greument la gent, i ha remarcat que “ho diem ara i també quan es feia el Congrés Mundial dels Mòbils (MWC), sempre diem el mateix”. “El problema no és la vaga durant el MWC, que també, sinó com es perjudica la gent que cada dia agafa el metro i que les aturades d’aquest transport suposen una greu alteració en la rutina i necessitats diàries dels ciutadans i ciutadanes de Barcelona i la seva àrea”, ha dit. Trias ha criticat que els problemes s’arreglessin quan s’havia de celebrar el MWC, “però després no s’avança en solucionar un problema sindical que fa temps que dura i que suposa un greu perjudici pels usuaris habituals”.

 

El president del Grup Municipal Demòcrata ha reclamat als responsables municipals “arremangar-se per solucionar el problema”, i a l’alcaldessa Ada Colau que prengui mesures per acabar d’una vegada amb la negociació del conveni col·lectiu; “no es pot eternitzar la negociació i que es vagin produint vagues, s’ha arribar a un acord i que aquest duri anys, com s’ha fet sempre”.

 

A parer de Xavier Trias, “cal que l’Ajuntament prengui decisions i que pacti amb els sindicats i s’arribi a un acord”. També ha demanat als sindicats que entenguin que les vagues afecten de manera seriosa la gent; i que s’arremanguin per trobar una solució estable. “Cal una bona negociació i també que sindicats i treballadors no se sentin enganyats, quan negocies has de complir amb el que negocies, sinó trenques vies de negociació”, ha finalitzat Trias.

 

 

 

Barcelona, 24 d’abril de 2017

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s