El Grup Municipal Demòcrata vota en contra de resoldre el contracte de les obres de les Glòries perquè no està justificat

El regidor Jordi Martí afirma que el més important és que les obres no es paralitzin perquè els veïns no s’ho mereixen i lamenta la mala gestió i la mala supervisió del govern municipal de l’obra, que està posant en crisi la solvència i  la imatge de BIMSA

 

El Grup Municipal Demòcrata ha votat avui  en contra de resoldre el contracte de les obres del túnel que passa sota la plaça de les Glòries perquè no està justificat. El regidor d’Urbanisme Jordi Martí ha afirmat que el més important és que les obres no es paralitzin perquè els veïns no s’ho mereixen i ha lamentat la mala gestió i la mala supervisió del govern municipal de l’obra, que està posant en crisi la solvència i  la imatge de BIMSA.

 

Aquesta tarda s’ha celebrat una Comissió Extraordinària d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat sobre les obres del túnel de la plaça de les Glòries que ha convocat el Govern i que tenia per objectiu tenir l’aval d’una majoria del Ple municipal a acordar la resolució del contracte amb les empreses que executen les obres. En nom del Grup Municipal Demòcrata ha intervingut el regidor Jordi Martí, responsable dels temes d’Urbanisme del grup. Jordi Martí, que ha agraït les explicacions de la tinent d’alcaldia Janet Sanz i del director de BIMSA, Àngel Sánchez, ha expressat la seva disconformitat per la convocatòria precipitada d’aquesta comissió extraordinària. El regidor ha recordat que el passat divendres va demanar una reunió urgent dels líders dels grups municipals per tenir accés a la informació tècnica i econòmica que implica qualsevol modificació en el projecte. “La reunió”, ha explicat, “s’ha produït aquest matí, però seguim sense disposar de tota la informació”, i ha lamentat que el govern d’Ada Colau aposti únicament per la resolució del contracte.

 

Segons Martí les obres de la plaça de les Glòries són el projecte de transformació urbanística més importat que té Barcelona, i que segurament tindrà en molts anys, i per això requereix que “les decisions que hem de prendre, entre tots, es prenguin amb la màxima solvència i rigor, sense precipitar-nos”.

 

El regidor ha assenyalat que el seu grup no està d’acord en plantejar directament la resolució del contracte: “després d’analitzar les informes tècnics no veiem prou justificació per fer-ho”. De fet, el Govern Colau ha sortit derrotat en la votació, en rebutjar-se la seva proposta per 22 vots en contra, Grup Demòcrata, C’s, ERC i el PP, i només 18 a favor, el Govern i la CUP.

 

Martí ha lamentat que al mateix temps que el govern informava a la Comissió de Seguiment de les obres de la Plaça de les Glòries, per donar a conèixer les conclusions dels informes jurídics i tècnics sobre les obres dels túnels i demanant consens sobre si era millor resoldre el contracte o modificar-lo, els regidors rebien la convocatòria de la Comissió Extraordinària d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat amb un únic punt de l’odre del dia: la resolució contracte.

 

Per a Martí, la rescissió del contracte podria ser una solució satisfactòria per les empreses que formen la UTE, perquè se les alliberaria de certs compromisos, “però el que cal és exigir el compliment del contracte a les empreses”. I ha alertat que la possibilitat de judicialització per la rescissió del contracte provocarà encara més endarreriments i encariment de les obres. “Per nosaltres, el més important és la no paralització de les obres perquè els veïns no es mereixen que s’allarguin encara a més aquestes obres”, ha afirmat el regidor Martí, que ha adreçat cinc preguntes als responsables municipals:

 

  • “Quins seran els costos de seguretat si es rescindeix contracte, fins que no entrés la nova UTE ningú podria entrar en espai natural de les obres? Caldria blindatge absolut de les obres per seguretat i això té un cost.
  • L’endarreriment de les obres, sigui del temps que sigui, podria ser un dels motius pels que Barcelona podria perdre ser la seu de l’Agència Europea del Medicament, que l’ajuntament va proposar que es situés a la torre Agbar
  • Han demanat responsabilitat a les empreses UTE i a empresa projectista?
  • Per què el govern municipal i BIMSA no han portat un control exhaustiu de les obres?
  • Disposen ja del projecte modificat d’obres, que és el pla B? Nosaltres no.”

 

Martí ha lamentat “la mala gestió i la mala supervisió del govern municipal d’aquesta obra, que està posant en crisi la solvència i la imatge de BIMSA, empresa buc insígnia de l’Ajuntament. Voldríem que això no passés”.

 

Després d’escoltar el govern, i en la segona i última intervenció, el regidor ha lamentat que no s’hagi respost a cap de les preguntes que ha formulat, “eren preguntes importants i no s’ha respost a res”, i ha anunciat que el Grup Municipal Demòcrata votarà en contra a la proposta de rescissió del contracte de les obres de les Glòries.

 

Martí  ha acabat la seva intervenció recriminant al grup de la CUP per les seves acusacions relacionades amb l’activitat del Govern en l’anterior mandat: “Entenc les critiques en l’àmbit polític, però la CUP són especialistes en intoxicar i difamar”. “Si tenen dubtes raonables vagin a la justícia perquè difamar i condemnar gent, bons professionals, abans de qualsevol judici és un indecència política”.

 

 

 

Barcelona, 24 d’abril de 2017

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s