El Grup Municipal Demòcrata lamenta el no del govern Colau a impulsar un nou planejament a l’illa Mercedes per a permetre construir 1.000 habitatges de protecció

Jordi Martí ha defensat una proposició a la Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat amb l’objectiu d’intentar pal·liar un dels problemes més greus que té la ciutat:  l’accés a l’habitatge públic i a un preu assequible

 

El Grup Municipal Demòcrata ha lamentat avui la negativa del govern d’Ada Colau a impulsar la modificació del PGM de la parcel·la de l’antiga fàbrica Mercedes que permetria construir prop de 1.000 habitatges de protecció. El regidor Jordi Martí ha defensat una proposició a la Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat en aquest sentit amb l’objectiu d’intentar pal·liar un dels problemes més greus que té la ciutat:  l’accés a l’habitatge públic i a un preu assequible.

 

La proposició, que no ha estat aprovada, reclamava:

 

  1. Que el govern impulsi, la tramitació de la Modificació de Pla General necessària per tal que la porció de sòl corresponent a la parcel·la situada al carrer Sant Adrià núm. 55-79 (antiga Fàbrica Mercedes-Benz), es desenvolupi urbanísticament mitjançant iniciativa pública, possibilitant a la vegada la transformació dels actuals usos industrials que preveu el planejament, a usos dotacionals, espais lliures, usos residencials i d’activitat econòmica, d’acord amb els paràmetres que establia el document de Criteris aprovat.

 

  1. Que en aquesta Modificació de PGM s’estableixi el sistema d’actuació per expropiació per a l’obtenció del sòl necessari per a l’execució d’habitatge de protecció.

 

  1. Que el govern porti el document per a la seva aprovació inicial, en el transcurs dels propers 3 mesos.

 

Jordi Martí ha explicat que un dels problemes més greus que té la ciutat és l’accés a l’habitatge públic i a un preu assequible, i que és l’objectiu de la proposició, és intentar pal·liar aquestes importants mancances que té la ciutat en aquest matèria. Per aquests motius es proposava la Modificació de Pla General de la  parcel·la situada al carrer Sant Adrià núm. 55-79, l’antiga Fàbrica Mercedes-Benz, possibilitant la transformació dels actuals usos industrials a usos dotacionals, espais lliures, usos residencials i d’activitat econòmica. Aquest espai porta en desús més de 10anys i la transformació urbanística d’aquesta parcel·la comportaria una notable millora en la connexió dels barris de Bon Pastor i La Verneda-Estadella, ha assenyalat el regidor.

 

Martí ha explicat que es tracta d’una parcel·la de 10 hectàrees en la que, segons el document aprovat sota el mandat de l’alcalde Jordi Hereu, es preveia que aquesta porció de sòl s’integrés a la ciutat mitjançant una transformació d’usos a residencials i d’activitats econòmica, preveient un 70% de sostre residencial, que representava uns 1.500 habitatges, dels quals, uns 1.000 de protecció. Sota el mandat de l’alcalde Xavier Trias, ha prosseguit, es van fer gestions amb la propietat per intentar trobar solucions, però no va ser possible; “ara, les condicions es donen per possibilitar la transformació d’aquests sòls i posar-los per avançar en el que marca el Pla de l’Habitatge, que vam votar a favor”, ha dit Martí.

 

La iniciativa no ha prosperat, i Jordi Martí ha insistit en que, “per una via o altra, aquest sòl haurà de tenir productivitat”, amb mixtura d’usos, i ha afegit que el sentit de la proposició era per ajudar a pal·liar el problema d’habitatge a Barcelona. “Ens sentim corresponsables, vam aprovar el Pla de l’Habitatge, i donem idees al govern per obtenir  més habitatge”, ha dit.

 

 

 

Barcelona, 19 d’abril de 2017

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s