El Grup Municipal Demòcrata força el govern Colau a ajornar l’entrada en vigor del fitxer sobre agents de la Urbana expedientats fins que s’ajusti a dret

Joaquim Forn afirma que el seu grup no està en contra de la creació d’aquest fitxer, que inclou dades personals sensibles, però reclama que es garanteixi el respecte als drets de les persones i s’ajusti la resolució de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades

 

El Grup Municipal Demòcrata ha forçat avui el govern d’Ada Colau a ajornar l’entrada en vigor del fitxer sobre agents de la Guàrdia Urbana expedientats fins que s’ajusti a dret. El portaveu del Grup, Joaquim Forn, ha afirmat que la seva formació no està en contra de la creació d’aquest fitxer, que inclou dades personals sensibles, però reclama que es garanteixi el respecte als drets de les persones i s’ajusti la resolució de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades.

 

A la Comissió de Presidència, Drets de Ciutadania, Participació i Seguretat i Prevenció, Joaquim Forn ha defensat una proposició que acorda: “Que s’ajorni l’entrada en vigor del fitxer anomenat “Gestió de la Unitat de Deontologia i Afers Interns de la Guàrdia Urbana” fins que es disposi de la resolució per part de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades i, en tot cas, s’assegurin les garanties de que es respecten els drets de protecció de dades personals de les persones afectades i els nivells de seguretat que garantiran el seu tractament”. La proposició, després d’una transacció del govern, ha quedat aprovada amb els suports del Grup Municipal Demòcrata, ERC, C’s, PP i dels partits del govern, BComú i PSC.

 

Com ha explicat Joaquim Forn, el Govern d’Ada Colau va reconèixer, primer pels mitjans de comunicació, la creació del fitxer “Gestió de la Unitat de Deontologia i Afers Interns de la Guàrdia Urbana”, que recopila dades sensibles que podrien afectar la privacitat o integritat dels membres de la Guàrdia Urbana, com interessos polítics, religiosos, tendències sexuals, dades que sotmeses a la legislació de protecció de dades. El portaveu del Grup Demòcrata ha assenyalat que, davant la sensibilitat d’aquestes dades, s’ha sol·licitat un informe a l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades perquè doni el seu parer i ratifiqui que aquest fitxer s’ajusta a la legalitat, “perquè no pot ser que es caigui en la indefensió”. “Volem que hi hagi el màxim de control i de seguretat per les persones que les han de tractar i utilitzar”, ha dit.

 

Joaquim Forn ha assenyalat que “podem estar d’acord en la necessitat de crear el fitxer, però volem que estigui ben fet i sotmès a la legislació vigent”, i ha afegit que no es pugui constituir “sense tenir la resolució de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades per poder donar el màxim de seguretat jurídica a les persones que creen el fitxer i les dades que s’hi gestionaran”.

 

El portaveu del Grup Municipal Demòcrata ha agraït els suport a la proposició que permetrà que “s’ajorni l’entrada en funcionament del fitxer fins que no hi hagi totes les garanties legals de protecció de dades personals”. Forn ha afegit que “podríem parlar de moltes coses en referència a la Guàrdia Urbana, però el que el que aconseguim avui és que les coses es facin correctament”.

 

 

Barcelona, 19 d’abril de 2017

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s