El Grup Municipal Demòcrata impulsa un pla de dinamització per garantir la competitivitat dels Mercats Municipals d’acord amb els paradistes

Raimond Blasi, que ha defensat la iniciativa a la Comissió d’Economia i Hisenda, critica que el govern d’Ada Colau no hi hagi donat suport perquè  “envia un missatge negatiu, un més, als mercats municipals”

 

El Grup Municipal Demòcrata ha aconseguit avui l’aprovació d’una proposició que impulsa un pla de dinamització per garantir la competitivitat dels Mercats Municipals d’acord amb els paradistes. El regidor Raimond Blasi, que ha defensat la iniciativa a la Comissió d’Economia i Hisenda, ha criticat que el govern d’Ada Colau no hi hagi donat suport perquè “envia un missatge negatiu, un més, als mercats municipals”.

 

A la Comissió d’Economia i Hisenda, Raimond Blasi ha defensat una proposició que reclama que l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona (IMMB) es doti d’un pla dinamització pels mercats. La iniciativa, que ha estat aprovada amb els vots del  Grup Municipal Demòcrata, Cs, ERC i PP; l’abstenció de la CUP; mentre que els partits del govern, PSC i BComú han votat en contra, acorda:

 

– Que el govern municipal a través de l’IMMB es doti d’un pla d’acció (dinamització i millores) amb recursos econòmics suficients per poder treballar amb paral•lel amb les associacions de paradistes per tal de mantenir la competitivitat dels mercats, especialment la dels mercats remodelats una vegada finalitzat el període de rellançament.

 

– Que aquest Pla es faci d’acord amb els paradistes i es mantingui informat als Grups municipals i al consell rector de mercats i que es presenti en aquesta Comissió en el termini de 4 mesos per tal que pugui començar a implementar-se el gener del 2018.

 

El regidor Blasi ha posat en valor la feina feta i el model de mercats municipals de Barcelona, “un model que fins ara ha estat consensuat i esperem que segueixi així, i la col·laboració públic-privada que ha permès la remodelació de molts mercats de la ciutat”.

 

Blasi ha explicat que hi ha alguns mercats que després d’haver estat remodelats veuen com el seu rellançament disminueix i necessiten plantejaments i ajudes diferents. “Aquest és el sentit de la proposició, impulsar una pla dinamització del conjunt dels mercats, posant èmfasi en aquells que després de remodelacions puguin perdre competitivitat, i que aquest pla es faci des de l’IMMB i sempre d’acord amb els paradistes”. El regidor ha recordat que hi ha un Pla Estratègic de Mercats que recull moltes iniciatives, i ha afegit “creiem que val la pena reforçar els mercats remodelats, que poden patir esgotament del rellançament”.

 

Raimond Blasi ha agraït els vots que han permès aprovar la iniciativa, i ha lamentat el vot negatiu del govern Colau, al que ha vist “mancat de complicitat amb els mercats de la ciutat”. “El PSC està captiu d’una BComú, que no aposta pel model de mercats. Des de la regidoria de Comerç envien un missatge negatiu, un més, als mercats municipals”, ha conclòs.

 

 

 

Barcelona, 18 d’abril de 2017

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s