El Grup Municipal Demòcrata aconsegueix la majoria per instar el Govern Colau a assolir que la Sala Granados esdevingui un equipament públic dedicat a la música

Jaume Ciurana, que ha defensat la proposició a la comissió de  Drets Socials, Cultura i Esports, reclama a l’executiu municipal que, si creu en aquest projecte, sigui protagonista i n’ assumeix el lideratge

 

El Grup Municipal Demòcrata ha aconseguit avui el  suport de la majoria dels grups municipals de l’Ajuntament perquè la Sala Granados esdevingui un equipament públic cultural dedicat a la música. El regidor Jaume Ciurana, que ha defensat la proposició a la comissió de  Drets Socials, Cultura i Esports, reclama al govern que encapçala Ada Colau que, si creu en aquest projecte, sigui protagonista i n’ assumeix el lideratge.

 

La proposició, que s’ha aprovat, acorda:

 

  1. Garantir que, mitjançant un acord de compra, permuta, cessió o lloguer amb la propietat, la Sala Granados i l’edifici on està ubicada, a l’Avinguda Tibidabo 18, del barri de Sant Gervasi-La Bonanova, sigui un equipament públic cultural dedicat a la música.

 

  1. Treballar per què la Sala Granados sigui un equipament públic cultural de referència catalana i mundial en la preservació de la memòria de l’insigne compositor Enric Granados i del talent creatiu dels seus deixebles i els músics que han continuat el seu llegat.

 

  1. Treballar el projecte de rehabilitació de l’edifici i la definició dels usos de l’equipament conjuntament amb els veïns i veïnes i la plataforma “Salvem la Sala Granados”.

 

La Sala Granados, ubicada a l’Avinguda Tibidabo,  va ser cedida pel Dr Andreu, a principis del segle XX, al músic Enric Granados perquè impartís docència i també com a centre cultural. Granados va morir l’any 1916, en el naufragi del vaixell Sussex, però l’activitat musical a la Sala Granados va continuar fins l’any 1928, sota la protecció del Dr. Andreu. A partir d’aquest moment, la Sala Granados s’hi va ubicar un centre de doblatge de pel·lícules, fins l’any 2009, amb diferents noms i propietaris.

 

“Amb la mort d’Enric Granados es va truncar el projecte per aquell espai, creiem que és el moment de retornar a la Sala Granados el seu propòsit inicial, i el govern té diverses opcions, compra, permuta, cessió, per aconseguir-ho”, ha dit Ciurana, que ha recordat que  veïns i veïnes del barri i representants del món cultural, descendents de músics i del propi Dr. Andreu s’han organitzat en la plataforma “Salvem la Sala Granados” per demanar que aquesta finca, qualificada com a equipament, esdevingui un equipament cultural destinat a la música.

 

La proposició s’ha aprovat amb els vots favorables del Grup Municipal Demòcrata, C’s, ERC i el PP, mentre que la resta de grups s’han abstingut. Jaume Ciurana ha agraït els vots favorables que han permès aprovar la iniciativa, “un mandat clar cap al govern municipal”.

 

Ciurana ha reclamat al govern que “si realment creu que és bo que aquest espai esdevingui un equipament per la ciutat, sigui protagonista, proactiu,  i assumeix el lideratge del projecte”, perquè no es poden deixar passar oportunitats, com ha passat en altres ocasions, per exemple amb el Taller Masriera, que per frenar una operació urbanística  es va deixar perdre una gran ocasió per recuperar un espai pels veïns de l’Eixample. “Si hi creuen actuïn en conseqüència, de manera proactiva, l’èxit o el fracàs d’aquesta operació depèn de vostès”, ha finalitzat Ciurana.

 

 

 

Barcelona, 18 d’abril de 2017

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s