El Grup Municipal Demòcrata demana aturar la posada en funcionament del fitxer “Gestió de la Unitat de Deontologia i Afers Interns de la Guàrdia Urbana”

Joaquim Forn presenta les iniciatives que el seu grup defensarà a les comissions de la propera setmana, on demanarà a l’executiu municipal que Sala Granados sigui un equipament públic cultural dedicat a la música; un pla de dinamització pels mercats municipals; i un pla per racionalitzar el  transport escolar, entre d’altres

 

El portaveu, Joaquim Forn, ha presentat avui en roda de premsa les iniciatives que el seu grup defensarà a les comissions de Plenari de la propera setmana, on demanarà al govern d’Ada Colau aturar la posada en funcionament del fitxer “Gestió de la Unitat de Deontologia i Afers Interns de la Guàrdia Urbana”. A més d’aquesta proposició, que es debatrà a la comissió de Presidència, el Grup Municipal Demòcrata  demanarà a l’executiu municipal que Sala Granados sigui un equipament públic cultural dedicat a la música; un pla de dinamització pels mercats municipals; i un pla per racionalitzar el  transport escolar, entre d’altres.

 

A la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports, defensarà una proposició que demana que la Sala Granados sigui un equipament públic cultural dedicat a la música. La Sala Granados, ubicada a l’Avinguda Tibidabo i cedida pel Dr Andreu a principis del segle XX al músic Enric Granados, va funcionar com a sala de concerts fins l’any 1925, posteriorment i fins l’any 2009 va ser un centre de doblatge i a l’actualitat està en desús. La proposició que presentarà el Grup Municipal Demòcrata acorda:

 

  1. Garantir que, mitjançant un acord de compra, permuta, cessió o lloguer amb la propietat, la Sala Granados i l’edifici on està ubicada, a l’Avinguda Tibidabo 18, del barri de Sant Gervasi- La Bonanova, sigui un equipament públic cultural dedicat a la música.

 

  1. Treballar per què la Sala Granados sigui un equipament públic cultural de referència catalana i mundial en la preservació de la memòria de l’insigne compositor Enric Granados i del talent creatiu dels seus deixebles i els músics que han continuat el seu llegat.

 

  1. Treballar el projecte de rehabilitació de l’edifici i la definició dels usos de l’equipament conjuntament amb els veïns i veïnes i la plataforma “Salvem la Sala Granados”.

 

A la Comissió d’Economia i Hisenda, Forn ha explicat que el seu grup presentà una proposició per tal que l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona (IMMB) es doti d’un pla dinamització pels mercats. Com ha assenyalat el portaveu “els mercats, també els ja rehabilitats, no poden caure en l’oblit de les administracions i cal seguir invertint-hi”. La proposició que es debatrà acorda:

 

– Que el govern municipal a través de l’IMMB es doti d’un pla d’acció (dinamització i millores) amb recursos econòmics suficients per poder treballar amb paral•lel amb les associacions de paradistes per tal de mantenir la competitivitat dels mercats, especialment la dels mercats remodelats una vegada finalitzat el període de rellançament.

 

– Que aquest Pla es faci d’acord amb els paradistes i es mantingui informat als Grups municipals i al consell rector de mercats i que es presenti en aquesta Comissió en el termini de 4 mesos per tal que pugui començar a implementar-se el gener del 2018.

 

A la Comissió de Presidència el Grup Municipal Demòcrata demanarà, mitjançant una proposició, que “s’aturi la posada en funcionament del fitxer anomenat “Gestió de la Unitat de Deontologia i Afers Interns de la Guàrdia Urbana” fins que es disposi de l’informe a emetre per part de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades i en tot cas, fins que existeixi prou garanties de que es respecten els drets de protecció de dades personals de les persones afectades i els nivells de seguretat que garantiran el seu tractament”. Forn afirmat que aquest és “un tema que ens preocupa, hem demanat informes per veure si es garanteix la privacitat de les dades i si es compatible amb la legislació vigent”.

 

La proposició que el Grup Municipal Demòcrata presenta a la Comissió d’Ecologia Urbana i Mobilitat acorda:

 

  1. Que el govern impulsi, la tramitació de la Modificació de Pla General necessària per tal que la porció de sòl corresponent a la parcel•la situada al carrer Sant Adrià núm. 55-79 (antiga Fàbrica Mercedes-Benz), es desenvolupi urbanísticament mitjançant iniciativa pública, possibilitant a la vegada la transformació dels actuals usos industrials que preveu el planejament, a usos dotacionals, espais lliures, usos residencials i d’activitat econòmica, d’acord amb els paràmetres que establia el document de Criteris aprovat.

 

  1. Que en aquesta Modificació de PGM s’estableixi el sistema d’actuació per expropiació per a l’obtenció del sòl necessari per a l’execució d’habitatge de protecció.

 

  1. Que el govern porti el document per a la seva aprovació inicial, en el transcurs dels propers 3 mesos.

 

A la mateixa comissió també es presenta un prec que insta el Govern Municipal a que “prengui les mesures necessàries en un màxim de tres mesos, per desenvolupar un Pla Director del Transport Escolar en autocar per Barcelona i la seva Àrea Metropolitana. Aquest Pla tindrà com objectiu optimitzar els recorreguts per millorar el percentatge d’ocupació del passatge i  racionalitzar  rutes i parades.

El Pla procedirà a interconnectar a tots els centres escolars usuaris del transport Escolar per autocar, tot evitant la  correspondència exclusiva entre col•legi i empresa de transport. Els paràmetres determinants del passatge seran la ruta  i potencials viatgers, per tant, alumnes de diferents centres escolars compartiran transport, no sent la variable “pertinència a un col•legi” excloent de la configuració de la tipologia del passatge ni determinant pel disseny de rutes ni parades.

L’objectiu final serà apaivagar la presència d’autocars escolars a les hores puntes (aproximadament unes 600 unitats) en un 30% (180 unitats) i millorar els temps de recorregut i l’optimització de la  ubicació de parades”.

Com ha explicat el portaveu hi ha zones de la ciutat amb gran concentració d’escoles i ha emplaçat el govern a “liderar l’entesa entre escoles i empreses d’autobusos reduir el número d’autobusos”. Forn ha explicat que racionalitzant el servei es podria millorar la mobilitat i també escurçar els trajectes que realitzen els escolars.

 

 

Barcelona,  11 d’abril de 2017

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s