Joaquim Forn: “És molt preocupant que Ada Colau creï un incendi cada cop que pren una iniciativa relacionada amb la Guàrdia Urbana”

El portaveu del Grup Municipal Demòcrata alerta que el nou fitxer d’agents expedientats de la policia local que inclou ideologia, orientació sexual i creences religioses podria vulnerar la llei, i reclama un dictamen jurídic sobre els seus continguts  i conèixer qui hi tindrà accés i com es protegirà

 

El portaveu del Grup Municipal Demòcrata, Joaquim Forn, ha afirmat avui que “és molt preocupant que Ada Colau creï un incendi cada cop que pren una iniciativa relacionada amb la Guàrdia Urbana”. Joaquim Forn ha alertat que el nou fitxer d’agents expedientats de la policia local que inclou ideologia, orientació sexual i creences religioses podria vulnerar la llei, i ha reclamat l’elaboració d’un dictamen jurídic sobre els seus continguts  i conèixer també qui hi tindrà accés i com es protegiran aquestes dades.

 

Davant la nova polèmica desfermada al si de la Guàrdia Urbana per la decisió del Govern municipal que encapçala Ada Colau de crear un fitxer d’agents de la policia local a qui ha obert expedients disciplinaris, Joaquim Forn ha posat de manifest la “nostra preocupació perquè Ada Colau, màxima responsable de seguretat de la ciutat, cada vegada que pren una iniciativa en relació a la Guàrdia Urbana crea un incendi”. “Enlloc de facilitar un bon clima de relació amb el Cos de la Urbana i el conjunt dels seus treballadors, Colau provoca desconfiança i distanciament”, ha exposat Forn, que denuncia que “la policia local de Barcelona no es troba ni se sent protegida pel Govern municipal, sinó que veu com aquest s’entesta a crear conflictes”.

 

“Venim de polèmiques com l’actuació davant el ‘top manta’; el nou protocol d’actuació davant els desallotjaments forçats; la desaparició de la banda musical del cos, i, ara, és amb el fitxer de dades”, ha recordat Forn. En aquest sentit, a parer del portaveu del Grup Demòcrata, “el govern s’ha explicat molt malament, i inclou en el fitxer de dades d’agents expedientats, informació sobre la ideologia, l’orientació sexual o les creences religioses, que creiem que podria vulnerar la llei”. “Demanarem que els serveis jurídics dictaminin si aquestes dades es poden contenir en un fitxer, qui tindrà accés al mateix i com es protegiran”, ha conclòs Joaquim Forn.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s