Joaquim Forn: “A la direcció de TMB només li ha interessat salvar el Congrés del Mòbil, i el que passa després ja no li interessa”

El portaveu del Grup Municipal Demòcrata no comparteix la convocatòria de vaga de metro i reclama a l’alcaldessa Colau que prengui decisions per solucionar una aturada que té una gran afectació en el dia a dia dels usuaris

 

El portaveu del Grup Municipal Demòcrata, Joaquim Forn, ha afirmat avui en roda de premsa que “a la direcció de TMB només li ha interessat salvar el Congrés del Mòbil, i el que passa després ja no li interessa”. Joaquim Forn no comparteix la convocatòria de vaga de metro i reclama a l’alcaldessa Ada Colau que prengui decisions per una aturada que té una gran afectació en el dia a dia dels usuaris.

 

Davant la nova convocatòria de vaga dels treballadors del metro, el portaveu del Grup Municipal Demòcrata ha fet una reflexió sobre la situació que viu TMB. A parer de Forn, “hi ha un gran desconcert a l’empresa, manca autoritat, i una direcció afeblida que no pren les decisions que cal, i les conseqüències de tot això són un nou anunci de vaga a partir del proper 24 d’abril, amb aturades tots els dilluns, en diferents franges horàries”. “Estem preocupats perquè les coses no es fan bé i ara es recullen els fruits d’una política absolutament erràtica”, ha afirmat Forn.

 

El portaveu demòcrata ha assenyalat que el seu grup no comparteix la convocatòria de vaga, que tindrà una gran afectació sobre els usuaris que cada dia es desplacen en metro, 1’5 milions de viatges; i ha reclamat a la direcció de l’empresa capacitat de dialogar per evitar-la, però ha afegit que “sembla que la direcció de TMB només li ha interessat salvar el Congrés del Mòbil, i que el que passés després ja no li interessa”. A parer de Forn, “la direcció fa una política equivocada i el que ara està passant és fruit del desgavell que es viu a l’empresa”. El portaveu ha criticat la incapacitat de la direcció de TMB per arribar acords: els treballadors d’autobús demanen la dimissió del conseller delegat de TMB per incompliment de conveni, i els treballadors de metro estan sense conveni. “Quan crees aquestes situacions, el que acaba passant és lògic”, ha dit el portaveu.

 

“Les coses no es fan bé i ens preocupa l’afectació que aquestes decisions té sobre  l’empresa, on sabem que hi ha un gran absentisme laboral, que ronda el 10%”, ha afirmat Forn, que ha explicat que, davant aquesta situació el seu grup ha registrat un seguit de preguntes dirigides a la direcció de TMB:

 

  • Quin és l’absentisme laboral a TMB i Ferrocarril, mes per mes, des de l’any 2016 fins l’actualitat?
  • Aquest absentisme, ha tingut afectació a les línies de bus?
  • S’han hagut de reduir serveis?
  • En cas afirmatiu, quines línies s’han vist afectades?
  • S’està contractant personal per cobrir les necessitats?

 

“Els ciutadans ens mereixem un bon servei, però la direcció no està a l’alçada”, ha dit Forn que ha assenyalat que “seria fàcil demanar dimissions, però volem que les coses s’arreglin”, i per això ha reclamat a l’alcaldessa Ada Colau, màxima responsable, “que prengui decisions, perquè la vaga té una repercussió molt important en la ciutadania”, i a TMB “que compleixi els convenis i dialogui amb els treballadors”.

 

 

Barcelona, 4 d’abril de 2017

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s