Joaquim Forn critica que per l’alcaldessa Ada Colau “és més fàcil penjar fotos de dones al despatx d’alcaldia que fer polítiques paritàries”

El portaveu del Grup Municipal Demòcrata demana que les proclames de l’executiu municipal es reflecteixin en les polítiques diàries de l’Ajuntament i s’aposti realment per la paritat

 

El portaveu del Grup Municipal Demòcrata critica que per l’alcaldessa Ada Colau “és més fàcil penjar fotos de dones al despatx d’alcaldia que fer polítiques paritàries”. Joaquim Forn demana que les proclames de l’executiu municipal es reflecteixin en les polítiques diàries de l’Ajuntament i s’aposti realment per la paritat. A la sessió de control a l’alcaldessa en el Consell Plenari, el portaveu del Grup Municipal Demòcrata, ha presentat un prec sobre la paritat dels alts càrrecs i eventuals del consistori, que concretament demanava: “Que el Govern municipal informi sobre quines mesures ha pres per afavorir la paritat meritòria entre els alts càrrecs i eventuals de l’Ajuntament de Barcelona”.

 

El portaveu ha recordat que l’executiu de Colau sempre ha dit que treballa per la paritat però ha criticat la seva incoherència “ja que els fets no acompanyen aquest discurs”. Forn ha recordat que l’alcaldessa, en l’acte recent de benvinguda a una nova promoció de Bombers de Barcelona es lamentava que no hi hagués ni una sola dona entre els nous membres del cos; un lament que també va expressar en un altre acte, amb la Guàrdia Urbana.

 

A parer de Joaquim Forn, el govern de Colau se sent més còmode en terreny de les declaracions que amb les accions per assolir una paritat real. “És més fàcil penjar fotos de dones al despatx d’alcaldia que fer polítiques paritàries”, ha denunciat el portaveu del Grup Municipal Demòcrata.

 

Forn ha explicat que les dades del web de transparència del mateix Ajuntament, i que recull nomenaments que l’alcaldessa ha realitzat, “no tenen res a veure amb el predica”. Segons aquestes dades hi ha 7 comissionats homes i 3 dones; 6 gerents de districte homes i 4 dones; 10 homes gerents municipals i sectorials davant només dues dones; 7 homes gerents d’organismes autònoms locals i dues dones; 9 homes directora generals de Societats mercantils municipals i només 4 dones; en total, hi ha 63 homes i 38 dones en els als càrrecs i eventuals. “Demanem que el que proclamen es reflecteixi en les polítiques diàries de l’Ajuntament”, ha finalitzat Forn.

 

 

 

Barcelona, 31 de març de 2017

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s