Un jutjat de Madrid accepta la querella de Xavier Trias contra Eugenio Pino per injúries i calúmnies i crida a declarar l’excomissari com a investigat

El president del Grup Municipal Demòcrata considera que les declaracions del policia en una entrevista a “El Mundo” el passat 8 de febrer, en que insisteix en atribuir a l’exalcalde un compte en un banc suís, són falses i afecten greument el seu honor

 

El Jutjat d’instrucció número 25 de Madrid ha acceptat a tràmit la querella que el President del Grup Municipal Demòcrata a l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, ha presentat contra l’excomissari Eugenio Pino per calúmnies i injúries i cita a declarar el policia en qualitat d’investigat. Xavier Trias considera que les declaracions del policia en una entrevista a “El Mundo” el passat 8 de febrer, en que insisteix en atribuir a l’exalcalde un compte en un banc suís, són falses i afecten greument el seu honor.

 

Xavier Trias va presentar el passat 7 de març davant el Jutjat d’Instrucció de Madrid una querella per calúmnies i injúries contra l’excomissari Eugenio Pino, avui ja jubilat i fins el juny de l’any passat Director Adjunto Operatiu de la Direcció General de la Policia espanyola, per unes manifestacions en una entrevista al diari “El Mundo” del passat 8 de febrer i en que assegurava que l’exalcalde havia tingut un compte en un banc de Suïssa amb gairebé 13 milions d’euros.  En l’escrit presentat al jutge, el representant legal de Xavier Trias argumentava que aquestes manifestacions són objectivament falses i, per tant, calumnioses i greument perjudicials per l’exalcalde.

 

En una acta amb data 27 de març, i notificada avui oficialment, la titular del jutjat d’instrucció número 25 de Madrid, la magistrada Raquel Robles, ha disposat que admet a tràmit la querella de Xavier Trias contra Eugenio Pino, i requereix en bona part les diligències que sol·licitava l’escrit redactat per l’advocat del President del Grup Demòcrata. Així, i com a més destacat, Eugenio Pino haurà de declarar, “en qualitat d’investigat”, davant del jutjat. La magistrada acorda també incorporar en aquesta causa les actuacions testificals de les diligències instruïdes pel Jutjat número 16, també de Madrid, i que ha portat a obrir judici oral contra els periodistes d‘El Mundo que el mes d’octubre de 2014 van publicar les informacions que atribuïen a Xavier Trias un compte bancari a l’estranger.

 

L’escrit de la querella exposa que és fals que Trias hagi tingut mai un compte a l’UBS o cap altre banc suís, i així ho va demostrar per fer front a la campanya difamatòria que es va iniciar contra ell des del dia 27 d’octubre de 2014 quan el mateix diari “El Mundo” va publicar una filtració policial que així ho assegurava. L’escrit de Trias exposa que des del primer moment l’exalcalde es va dedicar a negar l’acusació a tots els mitjans de comunicació; el banc UBS va emetre un document oficial que desmentia que Trias mai hagués tingut un compte a l’entitat; que la Fiscalia Anticorrupció va arxivar de forma immediata qualsevol investigació sense obrir cap diligència en entendre que no existia cap element que pogués donar consistència a aquestes denúncies; i que tot això ho sabia el comissari Eugenio Pino. A més, la querella recorda que ja està en tràmit un procés judicial abreviat per calúmnies contra els periodistes Esteban Urreiztieta (també firmant de l’entrevista a Pino), Fernando Lázaro i Eduardo Inda per la publicació del compte fals de Trias al Mundo l’octubre de 2014.

 

 

 

 

Barcelona, 29 de març de 2017

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s