El Grup Municipal Demòcrata força el govern d’Ada Colau a elaborar un Pla Integral de millora del Paral•lel per acabar-ne la reforma i estudiar la compra d’El Molino

Jordi Martí, que ha defensat la iniciativa a la Comissió d’Ecologia Urbana i Mobilitat, lamenta que durant gairebé dos anys de mandat l’actuació del govern Colau en aquesta via ha estat el paradigma de la inacció

 

El Grup Municipal Demòcrata ha aconseguit avui un  acord que força el govern d’Ada Colau a elaborar un Pla Integral d’intervenció i millora de l’avinguda Paral·lel que, entre altres punt, inclou acabar-ne la reforma i estudiar l’adquisició d’El Molino. El regidor Jordi Martí, que ha defensat la iniciativa a la Comissió d’Ecologia Urbana i Mobilitat, ha lamentat que durant gairebé dos anys de mandat l’actuació del govern Colau en aquesta via ha estat el paradigma de la inacció.

 

A la Comissió d’Ecologia Urbana i Mobilitat el regidor del grup demòcrata, el Grup Municipal Demòcrata (PDeCAT – Unió – Demòcrates), Jordi Martí ha defensat una proposició que demana:

 

 1. Que el govern elabori i presenti, en el transcurs dels propers 6 mesos, un Pla Integral d’intervenció i Millora de l’Avinguda Paral·lel, que afronti la revitalització de la via, afrontant les diferents problemàtiques, per a la revitalització comercial, cultural, funcional i urbanística de la via, i que contingui i doni resposta al següent:

 

 1. Pla d’usos del Paral·lel
 2. Programa temporal i d’inversions per a la reurbanització dels extrems del Paral·lel, així com l’execució de la segona fase del col·lector del Poble-sec.
 3. Pla de suport a la dinamització cultural del Paral·lel com a eix motor del teatre.
 4. Pla de suport a la dinamització del teixit comercial del Paral·lel
 5. Pla d’intervenció i millora de la neteja i manteniment del Paral·lel.
 6. Pla d’intervenció i definició dels usos futurs del Teatre Arnau.
 7. Estudi i proposta, si s’escau d’adquisició del Teatre El Molino per a destinar-lo a usos de creació artística i de divulgació de les arts escèniques.
 8. Impulsar la concertació dels tres districtes afectats (Eixample, Ciutat Vella i Sants-Montjuïc), amb les àrees centrals de l’Ajuntament, els grups municipals i les entitats del Paral·lel per a tirar endavant les actuacions que es determinin.
 9. Impulsar el Pla de Mobilitat del Poble-sec i concretar el Pla Director d’Ordenació de la Plaça Espanya.

 

 1. Que ho faci mitjançant el diàleg amb les entitats i associacions, tan veïnals, culturals, com de comerciants, procurant concertar les actuacions que es determinin amb els tres districtes pels quals discorre la via, els diferents serveis centrals de l’ajuntament, així com amb els Grups Municipals”.

 

Jordi Martí ha destacat que la necessitat de reformes d’aquesta important via va quedar plasmada, no en el passat mandat sota el govern de Xavier Trias quan es va fer un important esforç de transformació de l’avinguda amb participació i consens dels veïns i entitats de la zona (i amb una inversió total de 30 milions d’euros), sinó abans, l’any 2009, quan el llavors alcalde Jordi Hereu va signar un conveni amb la Fundació Fem Paral·lel, amb la qual l’Ajuntament es comprometria a dinamitzar el Paral·lel i els barris que l’envolten. “Però portem gairebé dos anys sense un full de ruta clar de com tirar endavant aquest eix; el Paral·lel fins ara ha estat el paradigma de la inacció del Govern”.

 

El regidor del Grup Municipal Demòcrata ha explicat que davant aquesta situació s’han presentat diverses iniciatives, tant al Consell Plenari com a les Comissions “per seguir amb allò que s’ha de fer per tal que el Paral·lel no sigui un eix de tercera perquè, amb tot el potencialitat que té, hauria de ser un eix de primera”.

 

Martí ha recordat que tot just fa un any, el seu grup va fer una roda de premsa in situ per reclamar al govern d’Ada Colau reprendre les obres de reforma del Paral·lel. “Ha passat un any i podríem fer la mateixa roda de premsa, com el dia de la marmota, per tornar-ho a demanar”, ha lamentat Martí. “No ens conformen, no té explicació la inactivat del govern a l’entorn del Paral·lel i per això demanem recuperar el temps perdut i fer-ho amb diàleg

 

La proposició s’ha aprovat gràcies del als vots del Grup Municipal Demòcrata, C’s, ERC i el PP; el govern s’ha abstingut i la CUP ha votat en contra. Martí ha agraït els suports que ha permès aprovar la iniciativa i també l’abstenció positiva del Govern, a qui ha recordat que en el passat mandat les inversions fetes per millorar la via van arribar als 30 milions d’euros, “unes intervencions que volem posar avui en valor”.

 

 

Barcelona,  22 de març de 2017

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s