El Grup Municipal Demòcrata destaca la importància de dotar l’Ajuntament d’un Codi de Conducta per acabar amb les males pràctiques

Jordi Martí denuncia el divorci entre el discurs i la pràctica política del govern d’Ada Colau, que ha fet contractacions a dit, especialment de parelles de membres de l’executiu, i ha abusat de contractacions extemporànies i de contractes menors a entitats vinculades al govern

 

 

El Grup Municipal Demòcrata (PDeCAT–Unió–Demòcrates) destaca la importància de dotar l’Ajuntament d’un Codi de Conducta per acabar amb les males pràctiques . El regidor Jordi Martí ha denunciat el divorci entre el discurs i la pràctica política del govern d’Ada Colau, que ha fet contractacions a dit, especialment de parelles de membres de l’executiu, i ha abusat de contractacions extemporànies i de contractes menors a entitats vinculades al govern.

 

A la Comissió de Presidència, Drets de Ciutadania, Participació i Seguretat i Prevenció s’ha aprovat inicialment el Codi de Conducta de l’Ajuntament de Barcelona. El regidor Jordi Martí ha destacat que el text inicial del govern Colau era deficient, però que gràcies als  serveis jurídics i secretaria de l’Ajuntament, a qui els ha agraït la feina, es va millorar el text i ha alertat del perill de duplicitat perquè hi ha normes superiors que ja regulen la conducta dels electes. Martí ha explicat que el seu grup és partidari de que l’Ajuntament es doti d’un Codi de Conducta, però ha optat per l’abstenció a l’aprovació inicial per poder acabar de debatre el text fins la seva aprovació definitiva.

 

També ha afegit que l’abstenció es deu a que “després de gairebé dos anys, el govern ha dit i fet coses que fa que no els creguem”. “El paper és una cosa i l’altra és l’actitud i el capteniment del govern, marcat per una manca de diàleg i el mal tracte amb l’oposició: patim actituds per part del govern que no són positives. I hi ha un divorci entre el discurs i la pràctica política”.

 

El regidor ha assenyalat, en aquest darrer sentit, diversos aspectes de la pràctica política del govern d’Ada Colau que “ens preocupen”, i que espera que amb l’aprovació del Codi de Conducta no es reprodueixin. En primer lloc ha citat les “contractacions a dit i especialment de parelles de membres del govern”. “Es foragitaran aquestes males pràctiques de nepotisme i endollisme?”, ha preguntat Martí. També ha demanat si el Codi de Conducta foragitarà les contractacions extemporànies i abús de contractes menors a entitats amigues, “perquè passa contínuament i és un escàndol”. I finalment si s’acabarà amb que membres del govern extrafinancin partits. “Són coses importants i bàsiques que donaran categoria o no al Codi de Conducta”, ha afirmat el regidor.

 

El regidor Martí ha afirmat que “subscrivim la necessitat de tenir un codi de l’Ajuntament, no només del govern; i, tot i que estem en contra de coses que fa el govern, treballarem perquè el aquest codi sigui transparent i s’aprovi amb el màxim consens”.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s