El Govern Colau es compromet, a proposta del Grup Demòcrata, a implantar clàusules socials en els concursos públics per impulsar el salari mínim de ciutat

Sònia Recasens celebra l’aprovació d’aquesta iniciativa perquè que Barcelona inclogui clàusules socials en els concursos públics pot tenir impacte en la política de contractacions de la ciutat

 

El Grup Municipal Demòcrata (PDeCAT – Unió – Demòcrates), ha aconseguit suports per aprovar una proposició a la Comissió d’Economia i Hisenda que insta el govern d’Ada Colau a impulsar un salari mínim de ciutat i incloure clàusules socials en els concursos públics. La portaveu adjunta del Grup Municipal Demòcrata, Sònia Recasens celebra l’aprovació d’aquesta iniciativa perquè que Barcelona inclogui clàusules socials en els plecs de clàusules dels concursos públics pot tenir impacte en la política de contractacions de la ciutat.

 

La proposició aprovada acorda:

 

“1.            Acordar un salari mínim de ciutat amb les principals organitzacions sindicals i patronals de Barcelona.

  1. Que l’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona es comprometin a pagar als seus treballadors, com a mínim, el salari acordat amb les organitzacions sindicals i patronals, per tal de ser unes institucions exemplars.
  2. Incloure clàusules socials en els plecs de clàusules dels concursos públics de l’Ajuntament i de l’AMB per incentivar a les empreses subcontractades que adoptin el salari mínim de ciutat acordat entre el seu personal contractat”.

 

Sònia Recasens ha afirmat que aquest “és un tema recurrent pel nostre grup” i és així perquè “no hi hagut lideratge ni fortalesa per part del govern per tirar–lo endavant”. Recasens ha criticat que, gairebé a mig mandat, no s’hagi fet cap pas ferm i que l’únic que hi ha sobre la taula és un estudi i un anunci, fet per l’alcaldessa en el darrer Plenari, de celebrar una jornada a finals d’aquesta setmana per debatre sobre el tema.

 

La portaveu adjunta ha recordat que l’abril de 2015, sota el govern de Xavier Trias, es van asseure a la Taula Empresa i Treball, Ajuntament, sindicats i empreses “en que ens donàvem 6 mesos per fixar el salari mínim, incentivador i exemplar;  l’acord per fixar-lo ja hi era,  malgrat les competències que tenim com a ciutat”. “Ho vam deixar tot a punt, però el govern no ha fet res i ara vostès volen tornar a debatre la seva idoneïtat”, ha lamentat Recasens.

 

La proposició ha quedat aprovada amb els vots favorables del Grup Municipal Demòcrata,  d’ERC, dels grups de govern, BComú i PSC; l’abstenció del PP i la CUP; i el vot en contra de C’S.

 

Sònia Recasens ha agraït els vots que han permès aprovar la iniciativa i ha lamentat les “excuses de mal pagador” dels grups que han votat en contra. La regidora ha celebrat que el tinent d’Alcalde Gerardo Pisarello hagi anunciat que se signarà pròximament un Decret d’Alcaldia que acordarà incorporar en els contractes públics municipals clàusules socials que incentivin el salari mínim de ciutat, donant així compliment a la proposició que avui ha presentat el Grup Municipal Demòcrata. “Més enllà dels debats que es puguin fer sobre el tema, Barcelona pot ser exemplar i que s’incloguin clàusules socials en els plecs de clàusules dels concursos públics pot tenir impacte en la política de contractacions d’aquesta ciutat“, ha conclòs Recasens.

 

 

 

 

Barcelona, 21 de març de 2017

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s