Joaquim Forn: “El govern Colau parla molt de participació, però no fa les consultes a les quals s’ha compromès”

El portaveu del Grup Municipal Demòcrata afirma que el Reglament de Participació Ciutadana arriba tard perquè “ja estem gairebé a mig mandat”

El portaveu del Grup Municipal Demòcrata (PDeCAT – Unió – Demòcrates), Joaquim Forn, ha afirmat avui que “el govern Colau parla molt de participació, però no fa les consultes a les quals s’ha compromès”, en referència a la consulta per l’adhesió de Barcelona a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI). El govern ha anunciat avui que la Comissió de Govern ha aprovat el projecte normatiu del nou Reglament de Participació Ciutadana, que a partir d’ara haurà de seguir amb el seu tràmit d’aprovació a la Comissió de Presidència i a Plenari. Joaquim Forn, en una roda de premsa per presentar les iniciatives que el seu grup presentarà a les comissions de la setmana vinent, ha assenyalat que aquest reglament “arriba tard, ja estem gairebé a mig mandat”.

Joaquim Forn ha assenyalat que per iniciar aquest nou Reglament “el govern no partia de zero, perquè en el passat mandat es va fer molta feina, parlant amb entitats, associacions…, no entenem perquè han trigat tant”. A aquesta demora, ha assenyalat Forn, cal afegir que fins a la seva aprovació encara haurà de passar diversos tràmits i “caldrà veure si té el consens necessari”.

Sobre l’anunci de realitzar multiconsultes sobre diferents temes de ciutat el mes de maig, el portaveu ha expressat la seva sorpresa, però ha assenyalat que “caldrà estudiar-ho bé per no rebaixar el sentit de les consultes”. Per a Joaquim Forn, “tant important és fer consultes com complir els acords de les mateixes”.

Sobre consultes, el portaveu del Grup Demòcrata ha recordat que n’hi ha una pendent a la qual l’alcaldessa es va comprometre el 2015 i que és la de l’adhesió de la ciutat a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI). “Està molt bé parlar de participació, però cal complir els acords”, ha afirmat Forn, que ha recordat que l’actual Reglament de Participació permet dur a terme aquesta consulta a la qual Ada Colau es va comprometre.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s