El Grup Municipal Demòcrata demana al govern d’Ada Colau recuperar la voluntat de diàleg per tirar endavant el salari mínim de ciutat

Joaquim Forn presenta les iniciatives que el seu grup defensarà a les comissions de la propera setmana, on preguntarà a l’executiu municipal a què destinarà el superàvit; reclamarà un Pla estratègic de millora i manteniment dels equipaments esportius municipals, i impulsar la reforma de l’Avinguda del Paral·lel, entre d’altres

 

El Grup Municipal Demòcrata (PDeCAT – Unió – Demòcrates), demana al govern d’Ada Colau recuperar la voluntat de diàleg per tirar endavant el salari mínim de ciutat. El portaveu, Joaquim Forn, ha presentat avui en roda de premsa les iniciatives que el seu grup defensarà a les comissions de Plenari de la propera setmana (vegeu document adjunt), on demanarà a l’executiu municipal  a què es destinarà el superàvit, un Pla estratègic de millora i manteniment dels equipaments esportius municipals; i impulsar la reforma de l’Avinguda del Paral·lel, entre d’altres.

 

Joaquim Forn ha destacat la proposició que el Grup Municipal Demòcrata defensarà la Comissió d’Economia i Hisenda sobre el salari mínim: “per nosaltres és un tema recurrent, el vam treballar en el passat mandat, teníem una taula de treball i la mesura tenia bona acollida entre els diferents actors, però estem gairebé a l’equador del mandat i no acaba d’arrencar”. A parer de Forn, “és el moment de prendre decisions, perquè està començant, de manera lenta, la recuperació econòmica i cal que aquesta recuperació es vegi les retribucions salarials”. Forn ha reclamat “recuperar la voluntat de diàleg, l’ajuntament hi té molt a dir i molt a fer. Hi ha fórmules, és possible, i cal que l’Ajuntament estigui al capdavant”.

 

La proposició que el grup demòcrata defensarà demana:

 

 1. Acordar un salari mínim de ciutat amb les principals organitzacions sindicals i patronals de Barcelona.
 2. Que l’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona es comprometin a pagar als seus treballadors, com a mínim, el salari acordat amb les organitzacions sindicals i patronals, per tal de ser unes institucions exemplars.
 3. Incloure clàusules socials en els plecs de clàusules dels concursos públics de l’Ajuntament i de l’AMB per incentivar a les empreses subcontractades que adoptin el salari mínim de ciutat acordat entre el seu personal contractat.

 

A la mateixa comissió, la portaveu adjunta, Sònia Recasens, formularà una pregunta per a resposta oral sobre el superàvit. Concretament la pregunta demana: “Quin import del total del superàvit del 2016, per tant, dels 97,5M€, destinarà el Govern Municipal a inversió i quin import a romanent de tresoreria i/o a altres destins? “. Forn ha recordat que quan els govern de Xavier Trias tancaven exercicis amb superàvit es destinava a inversió, “ara creiem que anirà a cobrir tensions de tresoreria. Ens preocupa, han multiplicat per 4 el superàvits del Xavier Trias i no anirà a inversions”.

 

A la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports, la regidora Maite Fandos presentarà una proposició que insta el Govern municipal “a elaborar un Pla estratègic de millora i manteniment dels equipaments esportius municipals i de suport als clubs esportius de la ciutat, que hauria d’incloure:

 1. Actualització de la diagnosi de la situació actual dels equipaments esportius municipals i les seves necessitats i possibles mancances.
 2. Diagnosi de la situació actual dels clubs esportius que requereixen suport en aquest moment per al manteniment i millora de les seves infraestructures.
 3. Programació de mesures de millora dels equipaments esportius municipals, prenent especial atenció sobre els equipaments esportius de districte.
 4. Línia d’ajuts per a la millora dels equipaments esportius dels clubs o associacions esportives sense afany de lucre”.

 

Forn ha destacat la importància de la pràctica de l’esport a la ciutat de Barcelona i la importància que tenen els equipaments esportius en la promoció d’aquesta pràctica. “Per això”, ha dit, “cal una diagnosi dels equipaments i una línia d’ajuts”.

 

A la Comissió de Presidència del proper dimecres, la portaveu adjunta presentarà una proposició sobre els serveis funeraris a la ciutat de Barcelona. Forn ha explicat que el seu grup comparteix amb el govern municipal la necessitat de que cal abaixar els preus, “però no estem d’acord amb la creació d’un operador municipal i  volem el compromís de l’Ajuntament  i demanem més concreció en la línia de la Declaració Institucional que es va aprovar en el darrer plenari”. La proposició del Grup Demòcrata acorda:

 

“Instar a les administracions i òrgans competents a estudiar i implementar les mesures següents, per tal d’aconseguir abaratir el cost de la prestació del servei funerari, mantenint els estàndards de qualitat avui vigents a la ciutat de Barcelona:

 

 1. Modificar l’Ordenança dels Serveis Funeraris i la de Cementiris de Barcelona
 2. Estudiar la rebaixa de la taxa de cementiris i cremació.
 3. Instar a l’Estat a rebaixar l’IVA dels Servei funeraris a un IVA reduït del 10%.
 4. Crear una comissió presidida per la Síndica de Greuges de Barcelona, on siguin representats les empreses del sector, l’Ajuntament de Barcelona i l’OMIC amb l’objectiu d’establir un índex de preu de referència de preus dels serveis funeraris.
 5. Prestar amb el propi personal municipal mitjançant les Oficines d’Atenció Ciutadana, o d’altres oficines municipals que es considerin, un servei d’assessorament i informació de l’oferta i preus dels serveis funeraris de la ciutat.
 6. Establir la obligatorietat de que els operadors ofereixin un paquet bàsic de serveis que inclogui un servei digne i de qualitat.
 7. Garantir que la totalitat dels operadors que avui presten els serveis funeraris compleixin els estàndards de transparència en política d’oferta de preus dels serveis funeraris.
 8. Revisar els actuals criteris d’accés als serveis de beneficència gratuïts o subvencionats, per garantir que un major nombre de famílies hi puguin accedir.

 

A la Comissió d’Ecologia Urbana i Mobilitat el grup demòcrata, també el pròxim dimecres, El Grup Municipal Demòcrata demanarà la compareixença del govern municipal per donar compte de la tramitació de l’expedient administratiu corresponent a l’Ampliació dels usos comercials al recinte comercial de Diagonal Mar. El portaveu del Grup ha recordat que en el darrer plenari el govern va optar per aprovar l’expedient per silenci administratiu, malgrat anteriors declaracions on afirmaven que no s’aprovarien més expedients per aquesta via.

 

També a la Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, el regidor del Grup Demòcrata Jordi Martí defensarà una proposició que demana:

 

 1. Que el govern elabori i presenti, en el transcurs dels propers 6 mesos, un Pla Integral d’intervenció i Millora de l’Avinguda Paral·lel, que afronti la revitalització de la via, afrontant les diferents problemàtiques, per a la revitalització comercial, cultural, funcional i urbanística de la via, i que contingui i doni resposta al següent:

 

 1. Pla d’usos del Paral•lel
 2. Programa temporal i d’inversions per a la reurbanització dels extrems del Paral•lel, així com l’execució de la segona fase del col•lector del Poble-sec.
 3. Pla de suport a la dinamització cultural del Paral•lel com a eix motor del teatre.
 4. Pla de suport a la dinamització del teixit comercial del Paral•lel
 5. Pla d’intervenció i millora de la neteja i manteniment del Paral•lel.
 6. Pla d’intervenció i definició dels usos futurs del Teatre Arnau.
 7. Estudi i proposta, si s’escau d’adquisició del Teatre El Molino per a destinar-lo a usos de creació artística i de divulgació de les arts escèniques.
 8. Impulsar la concertació dels tres districtes afectats (Eixample, Ciutat Vella i Sants-Montjuïc), amb les àrees centrals de l’Ajuntament, els grups municipals i les entitats del Paral.lel per a tirar endavant les actuacions que es determinin.
 9. Impulsar el Pla de Mobilitat del Poble-sec i concretar el Pla Director d’Ordenació de la Plaça Espanya.

 

 1. Que ho faci mitjançant el diàleg amb les entitats i associacions, tan veïnals, culturals, com de comerciants, procurant concertar les actuacions que es determinin amb els tres districtes pels quals discorre la via, els diferents serveis centrals de l’ajuntament, així com amb els Grups Municipals”.

 

Joaquim Forn ha explicat que “el projecte de reforma del Paral·lel, iniciat el passat mandat, i que no incloïa mesures només urbanístiques, també de revitalització del comerç, cultura…, ha quedat aturat”. “Volem que el govern presenti un pla Integral de Millora de l’Avinguda Paral·lel que afronti la seva revitalització”.

 

Finalment, el Grup Municipal Demòcrata presenta un prec que demana “que el govern iniciï la revisió del Pla Especial Urbanístic per a l’Ordenació Territorial dels Locals destinats a Clubs Socials Privats de Fumadors de Cànnabis a la Ciutat de Barcelona, d’acord amb allò que estableix la seva Disposició Transitòria, recuperant els paràmetres reguladors de distàncies a usos col•lectius protegits que preveia el document aprovat inicialment”. Joaquim Forn ha explicat que “està passant el que havíem dit, que estan augmentat” aquest fenomen, i per això ha demanat “una regulació més estricte, perquè està demostrat que aquests locals fomenten el consum, sobretot entre els més joves, i té repercussió en els resultats escolar i en la salut mental”.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s