El Grup Demòcrata rebutja l’augment tarifari a les Bressol municipals i reclama que l’Ajuntament assumeixi els descomptes a les rendes familiars baixes

Joaquim Forn denuncia que el Govern Colau ha apostat per un model que castiga les rendes mitges a pagar més sense donar més servei, en una operació exclusivament financera que cerca centrifugar demanda cap a les  escoles privades

 

El portaveu del Grup Municipal Demòcrata (PDeCAT–Unió–Demòcrates), Joaquim Forn i el regidor d’Educació de la formació, Gerard Ardanuy, han expressat avui en roda de premsa el seu rebuig a l’augment tarifari a les Escoles Bressol Municipals anunciat aquesta setmana pel govern municipal i han reclamat que l’Ajuntament assumeixi els descomptes a les rendes familiars baixes.

 

El portaveu del Grup Municipal Demòcrata ha assenyalat que el nou sistema de tarifació de les Escoles Bressol Municipals incorpora elements positius, en la línia dels que es van impulsar sota el mandat de Xavier Trias, però també “inclou greus errors” que castiguen un nombre important de famílies de la ciutat, amb ingressos mitjos, que “ara veuran incrementats els rebuts de l’escola bressol municipal en 40 o 70 euros al mes, sense cap canvi, sense cap millora, sense donar més servei, ni més hores, ni més dies”. Joaquim Forn ha expressat el seu “rebuig absolut a aquest augment desproporcionat i injust”, que respon “exclusivament a enginyeria financera del Govern Colau, que busca en realitat centrifugar demanda cap a les escoles privades”.

 

Forn ha afirmat que “estem a favor de la rebaixa de la tarifa per a rendes familiar baixes”, però ha afegit que “reclamem que el cost d’aquests descomptes els assumeixi l’Ajuntament. Creiem que un Ajuntament que fa els superàvits extraordinaris que fa el de l’alcaldessa Colau ho ha de poder assumir”.

 

El regidor d’Educació del Grup Municipal Demòcrata, Gerard Ardanuy, ha criticat que el govern d’Ada Colau “fa els debats i els anuncis a través dels mitjans de comunicació, sense possibilitat de debat o negociació”.

 

Ardanuy ha explicat que en el pressupost pel 2015, pactat amb el PSC, es va acordar implantar la tarifació social a les escoles bressol a partir del curs 2015-2016, fet que es va portar a terme amb el sistema de bonificacions vigent, incrementant el percentatge de bonificació per trams i que arriba fins el 100 % en els casos de més necessitat, fet que va comportar que el 40% de les famílies tinguessin alguna mena de bonificació (amb una inversió de 4,5 milions d’euros). “La tarifació social no l’ha inventat BComú”, ha afirmat el regidor.

 

Gerard Ardanuy ha insistit en que “estem d’acord en la rebaixa de preus per a les famílies amb rendes més baixes, però no amb els increments per a més de 2.000 famílies de la ciutat”; un increment que, a parer del Grup Demòcrata, pot provocar l’expulsió de part de les famílies del sistema públic i que amb aquesta acció es renuncia a un sistema que tendeixi a la universalitat. “Si es vol tendir a la universalitat cal augmentar les places d’escola bressol pública, ja que actualment en queda fora un 60% de la demanda; s’està perdent la diversitat a les escoles i no és just que pel mateix servei s’augmenti el preu”.

 

El regidor ha explicat que el proper inici de curs serà el tercer del govern Colau i “els que ara governen, quan estaven a l’oposició criticaven les ràtios dels grups de les escoles bressols municipals, però segueixen sent les mateixes”. “Moltes paraules, molt simbolisme, però res de nou i sí perjudicis per a moltes famílies”, ha afirmat Ardanuy, que ha denunciat que en temes d’educació “tenim coses a dir, però el govern tira pel dret, sense consens i no vol negociar ni parlar amb l’oposició”.

 

 

Barcelona, 16 de març de 2017

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s