Joaquim Forn defensa un paquet de mesures per afavorir la rebaixa dels preus dels serveis funeraris

El Grup Municipal Demòcrata rebutja la funerària pública que vol crear el Govern Colau per, segons la portaveu adjunta Sònia Recasens, no garantir una rebaixa dels preus i ser inviable econòmicament

 

El portaveu del Grup Municipal Demòcrata (PDeCAT–Unió–Demòcrates), Joaquim Forn, acompanyat de la portaveu adjunta, Sònia Recasens, ha ofert una roda de premsa per presentar un paquet de mesures que permetrien la rebaixa dels preus dels serveis funeraris i per expressar la seva oposició a la creació d’una funerària pública, tal i com proposa el Govern d’Ada Colau, per no garantir una rebaixa dels preus i ser inviable econòmicament.

 

Joaquim Forn ha destacat que el seu grup està a favor d’afavorir la competència, baixar els preus, i mantenir la qualitat del servei, que a dia d’avui és molt alta. Però també ha assenyalat discrepàncies amb el govern sobre la necessitat de crear una funerària pública. “Com que no ens volem quedar amb el no, proposem mesures per assolir l’abaratiment de preus que es busca”, ha assenyalat el portaveu, que ha passat a enumerar-les (VEGEU DOCUMENT 1), afegint que algunes d’aquestes mesures són aplicables ja aquest any:

 

  1. Modificar l’ordenança per passar de la competència teòrica, a la competència real al mercat, tot garantint la qualitat del servei.
  2. Abaratir, aquí sí, de forma directa des de l’Ajuntament, la part del cost del conjunt dels serveis funeraris.
  3. Passar el tipus de l’IVA dels serveis funeraris del 21% actual, al 10%. En cas d’aplicar-se, aquesta rebaixa de l’IVA implicaria un estalvi d’entre 300 i 550 euros per servei.
  4. Treballar amb el sector en la fixació d’un índex públic de referència en els preus dels serveis funeraris.
  5. Obligar als operadors a oferir un paquet bàsic i a adoptar una política de major transparència en l’àmbit de les tarifes d’aquest i dels altres paquets de servei que s’ofereixen.
  6. Revisar i actualitzar els criteris per tenir dret a un servei gratuït o de beneficència o subvencionat amb l’objectiu que més famílies hi puguin accedir.

 

Per la seva banda, Sònia Recasens ha insistit el que l’objectiu ha de ser la rebaixa dels preus dels serveis funeraris sense perdre la qualitat dels serveis i fer-ho amb eficàcia i eficiència. La portaveu adjunta ha explicat que el Grup Municipal Demòcrata està en contra de la creació d’un operador públic, (VEGEU DOCUMENT 2) creat de “forma frívola” i “sense viabilitat econòmica”. “El govern d’Ada Colau novament ens decep. Li demanem que s’acabin els experiments i aquesta forma de  governar a cop de titular. Li demanem honestedat i transparència i li recordem que els actuals socis de govern van ser els que van privatitzar el servei”, ha dit Recasens.

 

“Estem d’acord en flexibilitzar i modificar l’ordenança, en la rebaixa del preu del serveis per a la totalitat de la població però no estem d’acord amb la creació d’una nova funerària. Compartim els motius però hi ha altres mecanismes que no passen per crear un operador públic”, ha insistit Sònia Recasens.

 

 

 

Barcelona, 2 de març de 2017

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s