El Grup Municipal Demòcrata denuncia que el Govern Colau guarda al calaix i deixa de gastar-se els 100M€ que ha fet de superàvit el 2016

La portaveu adjunta Sònia Recasens considera “un escàndol absolut i una indecència” que l’executiu municipal, amb les necessitats que té la ciutat de Barcelona i la seva gent, deixi de gastar 97,5 milions i els hagi de dedicar a compensar els seus problemes de tresoreria 

 

El Grup Municipal Demòcrata (PDeCAT – Unió – Demòcrates) ha denunciat avui que el Govern d’Ada Colau guarda al calaix i deixa de gastar-se els 100 milions d’euros que ha fet de superàvit en l’exercici pressupostari de 2016. La portaveu adjunta del grup, Sònia Recasens, ha considerat “un escàndol absolut i una indecència” que l’executiu municipal, amb les necessitats que té la ciutat de Barcelona i la seva gent , deixi de gastar 97,5 milions i els hagi de dedicar a compensar els seus problemes de tresoreria.

 

El Govern Municipal ha fet públic avui, en estricte compliment de la llei que marca el 28 de febrer com a data límit per a firmar el decret de liquidació, el resultat definitiu del Pressupost de l’any 2016, i que ha acabat tancant amb 97,5 milions d’euros de superàvit. Sònia Recasens, en conìxer el resultat, ha exposat que “estem absolutament astorats davant el que acabem de conèixer, el Govern d’Ada Colau ha fet gairebé 100 milions d’euros de superàvit, en concret 97,5 milions d’euros, que es deixaran de gastar en serveis a les persones, en despesa social”.

 

“Aquesta vegada sí, a més, seran uns milions d’euros, que es quedaran al calaix perquè els necessitaran per compensar els problemes que tenen de tresoreria”, ha denunciat Recasens, que ha recordat que en l’anterior mandat, quan el Govern de Xavier Trias tancava l’exercici pressupostari amb superàvit el recuperava tot per a inversió per a les persones l’any següent. “Ens sembla un absolut escàndol i una indecència que el Govern d’Ada Colau, ara, deixi de gastar 100 milions d’euros quan tenim totes les necessitats que té la ciutat de Barcelona i la seva gent”, ha dit Recasens.

 

La portaveu adjunta del Grup Municipal Demòcrata, ha recordat algunes de les frases i denuncies de la mateixa Ada Colau o de l’actual Tinent d’Alcalde Janet Sanz quan valoraven els superàvits que feia el Govern Trias. Així, Ada Colau va declarar que “és una anomalia que l’Ajuntament tingui superàvit amb tants drets bàsics per atendre”; o Janet Sanz, aleshores a l’oposició, va assegurar a twitter que : “Trias torna a fer superàvit. 19 milions d’euros en plena crisi. Els diners pels bancs i no per la gent i barris. #BCNxViure”, “és indecent que a Barcelona, mentre l’Ajuntament fa superàvit, el patiment a Nou Barris  continuï”. “Ara què diran?, quan a sobre fan superàvit, amb una quantitat molt més gran, i sí que el guarden al calaix”, ha dit Sònia Recasens.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s