Xavier Trias reclama lideratge a l’alcaldessa Ada Colau per impulsar el salari mínim a Barcelona

El president del Grup Municipal Demòcrata insisteix en que l’obsessió del govern hauria de ser crear ocupació, de qualitat i que els salaris no siguin a precari

 

Francina Vila critica que el govern vol municipalitzar l’aigua a qualsevol preu, sense cap estudi previ contrasti si aquest model seria més econòmic per les butxaques dels barcelonins o no

 

A la sessió de control a l’alcaldessa, el president del Grup Municipal Demòcrata (PDeCAT-Unió-Demòcrates),  Xavier Trias, li ha adreçat un prec que demana: “que es creï una taula de treball amb representació de Grups Municipals i agents econòmics i socials de la ciutat, per tal de tancar una proposta d’establiment d’un salari mínim a Barcelona aquest 2017, de tal manera que sigui aplicable a partir de l’any 2018”.

 

Com ha assenyalat Trias, la mateixa alcaldessa en el debat sobre l’estat de la ciutat ha destacat l’atur, la precarietat laboral i els sous baixos com una dels principals preocupacions dels barcelonins. Trias ha explicat que BComú ho portava al programa electoral, “nosaltres també i com alcalde vaig portar aquest tema a la Taula empresa i treball, em vaig reunir amb Foment, Pimec i sindicats, amb una resposta ser positiva. “L’obsessió”, ha dit Trias, “ha de ser crear ocupació i de qualitat i que els salaris no siguin a precari”.

 

El president del Grup Municipal Demòcrata ha assenyalat que el seu grup ha presentat diverses iniciatives, tant a Plenari com a comissions, per impulsar el salari mínim. “Han passat gairebé dos anys, és el moment d’afrontar el tema i ser capaços de crear taula de treball per tancar difinitivament una proposta”, ha reclamat Trias. L’alcaldessa Colau ha acceptat parcialment el prec, així ha afirmat que el salari mínim de ciutat és un l’interès compartit però no s’ha avingut a crear una Taula de treball afirmant que estan previstes unes jornades on es reflexionarà sobre la qüestió. Xavier Trias ha remarcat que, per tirar endavant una proposta així, que no és fàcil, cal un  lideratge fort i li demano que agafi aquest lideratge per impulsar el salari mínim de manera compartida.

 

Per la seva banda la regidora Francina Vila ha presentat un prec que demana al govern “que s’aturin les dilacions i es signi ja el “Conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Barcelona i Aigües de Barcelona, empresa metropolitana de gestió del cicle de l’aigua, S.A.” per poder tenir un nou instrument per garantir l’accés universal a serveis bàsics com és l’aigua”.

 

Vila ha criticat que la interlocució entre el govern d’Ada Colau i Aigües de Barcelona no avança i està pendent de signar un conveni per garantir el servei d’aigua a les famílies vulnerables. La regidora del Grup Municipal Demòcrata ha emplaçat el govern a “trobar un conveni eficient i que doni resultat, perquè més d’un any negociant sembla mesura dilatòria”. Vila ha criticat que el govern s’ha posat entre cella i cella municipalitzar l’aigua a qualsevol preu, sense cap estudi previ contrasti si aquest model seria més econòmic per les butxaques dels barcelonins o no. “És un bloqueig volgut, bloquegen la millora d’un servei només per dogmatisme ideològic i d’esquenes als interessos. Obrint-se al diàleg per un servei millor i de qualitat”, ha finalitzat Vila.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s