Jordi Martí: “L’Informe de la Síndica és una radiografia crítica de Barcelona i assenyala les mancances del govern d’Ada Colau”

El regidor del Grup Municipal Demòcrata agraeix la presentació de l’informe anual de la Síndica i la feina de tot l’equip de la Sindicatura en benefici de la ciutat i la seva gent

 

La Síndica de Greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, ha presentat aquest matí al Consell Plenari l’Informe anual de la Sindicatura. Jordi Martí, en nom del Grup Municipal Demòcrata, ha agraït a la Síndica i el seu equip la presentació d’aquest informe i la feina feta per la Sindicatura, i ha saludat la presència de Síndics d’altres municipis. Marti ha destacat alguns aspectes de l’informe, una radiografia del primer any sencer del mandat del Govern de l’Alcaldessa Colau.

 

Jordi Marti ha destacat que “l’informe és força crític amb certs aspectes de la ciutat de Barcelona avui i assenyala mancances del Govern d’Ada Colau”. Així, ha destacat que a l’informe de l’any passat ja es recollia que l’accés a l’habitatge era un problema i ara es torna a repetir. L’Informe assenyala que el Pla de l’Habitatge “és una oportunitat i per això el nostre grup el vam negociar i vam arribar a un acord amb el govern”. Els preus del lloguer és un altre tema destacat a l’informe; “no paren d’augmentar, la Generalitat està treballant per establir un índex de referència, volem saber què farà l’Ajuntament de Barcelona perquè li ha esclatat la bombolla immobiliària i hi ha urgència”, ha dit Martí.

 

El regidor del Grup Demòcrata ha assenyalat que la seva formació no comparteix la valoració que fa la Síndica sobre els pisos turístics i ha afirmat que el problema són els més de 6.000 pisos il·legals “contra els que el govern no actuat de manera contundent”. El regidor del Grup Demòcrata ha criticat la iniciativa de l’executiu Colau que demana els veïns que denunciïn, si tenen sospites, als que ofereixen el seu habitatge per a ús turístic.  “S’han produït denúncies falses, és una iniciativa impròpia d’un govern de Barcelona, hi ha camp d’esmena important”, ha dit Marti, que ha assenyalat que “ha de ser el propi Ajuntament, amb els seus recursos, que faci aquesta feina i no promoure la delació entre veïns”. Un altre aspecte que ha destacat Marti ha estat el ‘top manta’, que s’ha disparat a la ciutat, amb “un govern que es mou entre la passivitat i el passotisme”. “Sabem que és un fenomen complex i que les solucions no són fàcils, cal que l’Ajuntament doni resposta social, però també que actuï la Guàrdia Urbana”, ha dit Jordi Martí.

 

Sobre la Guàrdia Urbana, Jordi Martí ha afirmat que “compartim la necessitat que l’actuació dels cossos policials sigui impecable, però alhora volem donar tot el nostre suport a la Guàrdia Urbana i, com diu la Síndica, ens sumem a la demanda d’increment d’agents”. Martí ha explicat que el seu grup no comparteix la recomanació de la síndica de reconvertir l’Ordenança de Civisme en codi de bones pràctiques: “amb el govern que tenim seria inviable, seria més  degradació de l’espai públic”.

 

Jordi Marti ha acabat la seva intervenció agraint, una vegada més, “la feina excel·lent” que es fa des de la Sindicatura de Barcelona, i l’ha emplaçat a seguir en aquesta línia, “tots hem d’ajudar, perquè cada dia sigui més eficaç en benefici de la gent de Barcelona ”.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s