Joaquim Forn: “Senyora Colau, vostè ha demostrat ser una broma per als rics, un malson per a les classes mitjanes i un càstig per als més desafavorits”

El portaveu del Grup Municipal Demòcrata recorda que l’aposta de l’alcaldessa i el seu Govern pel decreixement econòmic comporta perdre en benestar, perdre oportunitats, perdre activitat econòmica, perdre en civisme i en convivència

 

Aquest matí s’ha celebrat a l’Ajuntament de Barcelona una sessió Extraordinària del Plenari del Consell Municipal per debatre l’informe anual de l’Estat de la Ciutat 2016 que ha presentat el Govern. En el transcurs del debat Joaquim Forn, portaveu del Grup Municipal Demòcrata, ha afirmat, dirigint-se a Ada Colau  “vostè ha demostrat ser una broma per als rics, un malson per a les classes mitjanes i un càstig per als més desafavorits”.

 

Joaquim Forn ha iniciat la seva intenció assenyalant que “avui es constata que la ciutat no va pel bon camí”, que, amb poc més d’un any i mig, el recorregut del Govern Colau ha estat “tortuós i improvisat” i s’evidencia la incapacitat del govern per traçar una ruta de progrés i de noves oportunitats. “Sra. Colau, vostè ha demostrat ser una broma per als rics, un malson per a les classes mitjanes i un càstig per als més desafavorits”, ha afirmat el portaveu. A parer de Forn “segurament és així perquè governar aquesta ciutat, per a vostè i el seu partit, és només un entreteniment i tenen la mirada posada i els esforços dipositats en altres àmbits de poder, com construir un nou partit a Catalunya i qui sap si, més endavant, serà per iniciar la seva carrera política a Madrid”.

 

Forn ha recordat que Colau, en campanya, apostava pel decreixement econòmic, “però no va advertir que això significava també perdre en benestar, oportunitats, activitat econòmica, civisme i convivència”.  “Va arribar a ser alcaldessa a través de promeses que ara incompleix i ara governa amb els partits que van crear el model que vostè tant critica”, ha denunciat Forn, que ha insistit en que Colau, “és una broma per als rics, un malson per a les classes mitjanes i un càstig per als més desafavorits” i ha posat diversos exemples que acrediten aquesta afirmació: com la moratòria hotelera, “estem en contra de la barra lliure i creiem que s’ha de lluitar contra la massificació que perjudica determinats barris”;  i ha recordat que el govern ha aturar un projecte empresarial a l’edifici del Deutsche Bank, per construir habitatge social però s’hi acabarà fent habitatges de luxe i es perdran llocs de treball.  O el Tramvia de la Diagonal, una obra sense un retorn social i econòmic que la justifiqui.

 

“El temps, però, sobretot, els fets constaten que vostè actua amb engany. Voler ser antisistema i, al mateix temps, governar la ciutat esdevé una contradicció permanent”, ha afirmat el portaveu que ha recordat que des de que Colau és alcaldessa ha pujat el nombre de desnonaments, de 8 a 10 de diaris. “Vostè que era la súper heroïna l’activista per excel·lència que havia d’acabar amb els desnonaments, com és possible que no hi faci més?”, s’ha preguntat Forn. També ha retret que des del govern de Colau ha pujat substancialment el preu mig de l’habitatge de lloguer a Barcelona; hi hagut un repunt de l’incivisme i creixen els problemes a l’espai públic; o hi ha més assentaments irregulars i més  persones que dormen al carrer.

 

Forn ha destacat la contradicció de Colau “a qui li agrada fer discursos abrandats i grandiloqüents, però a la pràctica la seva acció dista molt dels seus discursos” i ha recordat l’adjudicació de servei d’atenció domiciliària a l’empresa de Florentino Pérez, quan abans ho gestionava per un empresa del Tercer Sector; o quan es maleïa els superàvits del govern Trias, “tot el  que van arribar a dir, ara els hi retorna com un bumerang. Van arribar amb la promesa d’acabar amb les desigualtats i el que fa, en molts casos, és agreujar-les”.

 

El portaveu del Grup Municipal Demòcrata ha afirmat que “la millor eina per acabar amb les desigualtats és tenir un Estat propi, perquè només des de la Sobirania Nacional garantirem poder exercir totes les altres sobiranies” i en aquest sentit ha expressat la seva preocupació perquè  Colau, “que venia a governar amb l’“empoderament” de la gent sota el braç”, no compleixi la promesa de la consulta sobre l’entrada de Barcelona a l’AMI. “Esperem major implicació en el procés que viu el país, un procés que neix des de baix i  que es posi a treballar amb el Parlament i el Govern per donar veu a la gent. Li demanem que oblidi les estàtues de dictadors. Que deixi els carrets de la compra fora dels espais simbòlics”.

 

“El seu govern demostra que la nova política no és sinònim de bona política. La vida dels barcelonins i de les barcelonines no ha millorat”, ha afirmat el portaveu afegint que “el decreixement que propugna és incompatible amb l’eradicació de la pobresa i les dependències. La garantia d’un progrés real passa per garantir el creixement econòmic, la generació d’oportunitats i la redistribució de la riquesa. La riquesa, abans de ser repartida, cal que abans sigui creada”.

 

“És l’hora de governar, amb els peus a terra i de fer-ho per a tots. No podem perdre ni més oportunitats, ni més temps”, ha reclamat Forn que ha destacat que el grup que representa “aspirem i treballem cada dia per construir un projecte de ciutat obert, compartit, inclusiu i engrescador. No ens cansarem de treballar per construir l’única alternativa possible de cara al futur. Només així podrem fer realitat una Barcelona més justa, pròspera i cohesionada”.

 

En la segona intervenció, i en resposta a la crida de l’alcaldessa al diàleg, Forn ha assenyalat que confia en que aquesta “operació diàleg tingui més consistència que la operació diàleg de Rajoy, Santamaria i Millo, perquè ens ha costat divuit mesos arribar a pactar alguna cosa”, en referència al Pla d’Habitatge.

Un pensament sobre “Joaquim Forn: “Senyora Colau, vostè ha demostrat ser una broma per als rics, un malson per a les classes mitjanes i un càstig per als més desafavorits”

  1. Hem sap greu el desgavell, sap més greu si el fa una dona!! En aquest cas, el nyap, encara fa mes mal va entrar-hi amb uns aires un pèl fora de lloc, mai millor dit va ésser per la porta del darrere, si es gens fet quelcom bé, no li dones importància, voldria una explicació tant recinte de gent dels carrers? Perquè?les misèries a Gràcia són brutals, jo plagi cafès dono tabac dono esmorzar, i algun diner, què ha fet vostè per pal·liar això ? Jo li dic RES DE RES!! VERGONYÓS!! Menys foto, i més bona feina ben feta sra.Volia, menys EGO és lleig

    M'agrada

Deixa un comentari