El Grup Municipal Demòcrata impulsa l’adhesió de Barcelona al Pacte Nacional pel Referèndum

Joaquim Forn, portaveu del Grup Municipal Demòcrata, afirma que “volem decidir junts, que tothom pugui votar, perquè creiem que la democràcia no és mai el problema, sinó la solució”

 

El Grup Municipal Demòcrata (PDeCAT-Unió-Demòcrates) impulsa l’adhesió de Barcelona al Pacte Nacional pel Referèndum. El portaveu del Grup Municipal Demòcrata, Joaquim Forn, ha presentat una proposició, transaccionada amb els grups de BComú  i ERC, que acorda:

 

–          Manifestar l’adhesió de Barcelona al PACTE NACIONAL PEL REFERÈNDUM.

–          Subscriure el contingut del Manifest PACTE NACIONAL PEL REFERÈNDUM, que a continuació presentem.

–          Promoure que entitats, associacions i agents econòmics de Barcelona es sumin al Pacte Nacional per Referèndum i subscriguin el seu Manifest.

–          Donar suport als membres de la Mesa del Parlament de Catalunya davant de la querella per raons ideològiques feta arribar aquest dijous per part de la Fiscalia Superior de Catalunya a instàncies del Tribunal Constitucional.

–          Rebutjar l’intent d’influir en el debat polític per part de la fiscalia ja que motiva la querella contra els quatre membres de la Mesa per la seva  ideologia i atemptant contra el dret bàsic de llibertat de pensament.

 

Forn ha recordat que el 23 de gener de 2017 els membres del comitè executiu del Pacte nacional pel Referèndum van presentar el manifest, els objectius, el full de ruta i el programa de treball que n’han de guiar l’acció els propers mesos. El pacte nacional pel referèndum té com a objectiu fer partícips del procés de l’exercici del dret a decidir i de la celebració d’una consulta sobre el futur polític de Catalunya la societat civil, les institucions més representatives del país, el món local i les forces polítiques que hi siguin favorables, més enllà de la seva posició final. “Volem decidir junts, que tothom pugui votar: els qui estan a favor de la independència de Catalunya i els que hi estan en contra. Perquè creiem com hem dit sempre, que la democràcia no és mai el problema, sinó la solució”, ha afirmat el portaveu.

 

“Els catalans intentem per totes les vies que tenim al nostre abast, fer de la nostra voluntat de decidir a les urnes el nostre futur com a nació però són molts  els cops de porta que les nostres peticions han rebut per part de l’Estat Espanyol”, ha afirmat Forn que ha afegit que “la resposta a la politització de la justícia i  la manca total de voluntat de diàleg per part de l’Estat, és la democràcia. La nostra resposta al fet que representants polítics democràticament escollits estiguin sent investigats i encausats per defensar el dret a decidir de catalans i catalanes, és la democràcia. Democràcia, democràcia i democràcia. Perquè el dret a decidir és un dret essencial i inalienable de tota societat democràtica i la manera d’exercir-ho és votant en un referèndum.

 

A parer del portaveu es tracta “d’un assumpte de voluntat política, d’un conflicte entre dos voluntats: la d’escoltar la lliure expressió de la ciutadania a les urnes, contra la de negar aquest dret d’expressió” i ha afegit que “Barcelona ha de ser en aquest xoc de voluntats, al costat dels qui defensen l’exercici de la democràcia, en tant que ciutat que s’identifica plenament amb els valors de la democràcia i la llibertat, que vol exercir com a  capital de Catalunya”. Per aquests motius Forn ha demanat el suport a la proposició i que es faci possible “l’adhesió de Barcelona al pacte d’aquells que malgrat defensar posicions oposades, es volen comptar lliure, pacífica i democràticament a les urnes”. La proposició s’ha aprovat amb els vots del Grup Municipal Demòcrata, d’ERC i del grup de BComú; l’abstenció de la CUP; i els vots contraris del PSC, C’s i PP. El portaveu ha agraït els vots que han permès aprovar la proposició i ha conclòs afirmant “això va de democràcia i ningú ens aturarà”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s