Barcelona demana al Govern espanyol, a instàncies del Grup Municipal Demòcrata, reduir l’IVA dels Serveis Funeraris del 21 al 10% per abaratir preus

El Ple de l’Ajuntament aprova una Declaració Institucional que insta totes les formacions amb representació al Congrés a donar suport a la iniciativa del Partit Demòcrata que reclama l’aplicació del tipus reduït als serveis funeraris per la seva consideració de ‘servei bàsic’

 

El Plenari de l’Ajuntament de Barcelona ha demanat al Govern espanyol, a instàncies d’una iniciativa del Grup Municipal Demòcrata (PDeCAT-Unió–Demòcrates), reduir l’IVA dels Serveis Funeraris del 21 al 10 per cent per abaratir preus. El Ple municipal ha aprovat avui una Declaració Institucional que insta totes les formacions amb representació al Congrés dels Diputats a donar suport a la Proposició No de Llei del Partit Demòcrata que reclama l’aplicació del tipus reduït als serveis funeraris per la seva consideració de ‘servei bàsic’.

 

La prestació dels serveis funeraris a la ciutat de Barcelona es basa en un model de qualitat, professionalitat i respecte pels familiars i la persona finada, en el moment d’especial emotivitat en que s’han de prestar. A dia d’avui, però, s’ha obert un debat sobre el preu dels Serveis Funeraris a la ciutat de Barcelona. La majoria dels grups municipals coincideixen en la necessitat d’abaratir el cost del servei, i hi ha diverses formes d’aconseguir-ho.

 

Per tal de trobar la millor manera d’assolir aquest objectiu, cal prendre en consideració tots els aspectes que incideixen en el preu del servei. Un dels aspectes que sense cap mena de dubte hi incideixen de manera rellevant, és el tipus d’IVA que actualment grava els Serveis Funeraris. L’any 2012, i a instàncies del Govern Espanyol, l’IVA dels Serveis Funeraris es va incrementar, passant del 8% al 21%, un increment considerable per les famílies en un context de crisi econòmica important.

 

A parer de la regidora del Grup Municipal Demòcrata, Sònia Recasens, si es considera que els Serveis Funeraris són serveis bàsics, és incomprensible que no tinguin un tipus d’IVA reduït, possibilitat que contempla la directiva comunitària sobre l’IVA, i que ja està passant a diversos països d’Europa. La rebaixa de l’IVA del 21% al 10% implicaria un estalvi d’entre 300 i 550 euros per servei.

 

Aquest debat ha entrat també en l’agenda política del Congrés dels Diputats. I és en aquest context que el Partit Demòcrata va registrar a Madrid una Proposició No de Llei demanant l’aplicació del tipus reduït als serveis funeraris per la seva consideració de “servei bàsic”.

 

És en aquest sentit, que el Grup Municipal Demòcrata ha impulsat l’aprovació d’una Declaració Institucional que han signat també els grups del Govern, Barcelona en Comú i PSC, i ERC, i per la qual s’acorda:

 

Primer: Instar al Govern espanyol a reduir l’IVA dels Serveis Funeraris del 21% al 10%.

 

Segon: Instar a les forces polítiques amb representació al congrés a donar suport a la Proposició no de Llei per reclamar l’aplicació del tipus reduït als serveis funeraris per la seva consideració de “servei bàsic”.

 

Tercer: Comunicar el present acord al Govern de l’Estat Espanyol i al Congrés dels Diputats.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s